Syskonkärlek och martyrskap...

I veckan råkade jag visst nämna nått om att mina barn har så kul ihop och att de ständigt och jämt leker och roar sig tillsammans.
Jag kan lova er att jag har fått sota för dessa ord i helgen. För oj vad det har tjafsats om allt, precis varenda liten grej heeeela tiden. Den ena retas och den andra bryter ihop, så turas de om....

Jag bjuckar på ett litet exempel...
Mamman och pappan kommer hem från simskolan med sina härliga ungar och parkerar bilen på parkeringen. Eftersom det är mörkt ute och andra bilar på parkeringen så uppmanar de barnen att inte springa utan gå hem. Barnen tävlar nämligen alltid om vem som kommer först från bilen och hem. Och de går, men väldigt väldigt snabbt går de. Lillebror kommer på efterkälken, men han är smart.
Lillebror: "Titta Melina, Skrållan (grannens katt) är där..."
Varpå Melina stannar till för att titta, och lillebror sladdar om henne och hinner först hem. Han vinner...

Mamman, pappan och lillebrorsan låser upp och går in. Storasyster stannar kvar ute i mörktet. Gråter hysteriskt, hon är en värdelös förlorare, och mamman undrar exakt hur många av grannarna i gränden som undrar vad som pågår.
Mamman vägrar gå ut, pappan likaså. Här ska inte uppmuntras dåligt beteende. Men när tiden går och ungen höjt volymen än mer har de inget val. De öppnar dörren och ber henne komma in. Men hon vägrar, hon är lurad, hon har blivit förd bakom ljuset ALDRIG att hon tänker komma in.

Det är då lillebror bryter ihop. Han känner skuld och ånger. Det är han som har splittrat familjen. Det är hans fel att storasyster tänker flytta hemifrån.
Lillebror slänger sig raklång på golvet. Gråter så tårarna sprutar, mamman och pappan har nu två larm som tjuter samtidigt, och i otakt....
Mamman försöker trösta lillebror, pappan försöker trösta och förhandla med storasyster. Lillebror upprepar förlåt förlåt förlåt som ett mantra mellan hulkningarna...

Till slut öppnar mamman ytterdörren, suger tag i storasysters jacka. Styr in henne i huset, nu får det va slut på fjanterier och martyrskap.

Å snart är helgen slut, lovely..... 

Kommentera inlägget här :