Fantastiska Fredag (välj glädje)

Det går verkligen inte att planera livet. Nu har en liten liten fästing fått mej att ta paus från vardagen och ställt livet och alla dess måsten upp och ner. Jag är ju självklart jätteglad att Måns har fått diagnos och att han får så fin hjälp och jag ska ju verkligen göra allt jag kan för att han ska uppleva den här tiden så bra som möjligt.
Jag har i alla fall tagit beslutet att vara hemma med Måns hela nästa vecka. Jag känner mej så splittrad när jag tänkte på hur vi skulle få ihop nästa vecka. Jocke börjar på en ny station på måndag och känner sig inte riktigt redo för vab vilket jag kan förstå. Jag har både jobbet och skolan att tänka på, samtidigt som Måns har borrelia i nervsystemet. Att koppla bort en parameter var nödvändigt för att kunna fokusera och vara en bra mamma.
Nu är det bara tisdag då jag MÅSTE till skolan som krånglar, jag har några dagar på mej att lösa det....

Idag fick vi träffa Måns sköterska Elisabet när hon kom och gav honom antibiotika. Vilket fantastiskt jobb hon har, och vilket engagemang. Tre timmar tog det eftersom hon va tvungen att sätta ny kanyl också, sen satt vi och mös i soffan alla fyra (Jocke, jag, Måns och Elisabet), Elisabet förklarade hur hela Måns vårdprogram såg ut och sen vi kollade på Bamse-film medans medicinen droppade på genom slangen...Dessutom hade jag deadline på min tenta idag. Tanken va ju att jag skulle skriva den i onsdags, men som sagt, nått kom emellan. Det jag har lämnat ifrån mej nu, och som mina 90 klasskompisar kan läsa och ska kritisera är en text som jag inte känner att jag kan stå för. Den är oarbetad och utan säkra källor. Jag skrev om vatten, och främst om vikten att vara rädd om de vattenresurser vi har. När jag analyserar min egen text ser jag att jag har skrivit en text som skulle fungera alldeles utmärkt som valpropaganda för Miljöpartiet. Trovärdigt från köttälskaren som åker bil överallt och som ständigt överdoserar rengöringsmedel.Överalltifrån kommer varma tankar till Måns och resten av familjen. Sms och fb-meddelanden kommer hela tiden och det känns ju jätteskönt att folk tänker på oss. Idag damp det ner ett vykort från Lina i brevlådan. Hon hade skrivit det med sina färgglada pennor och jag vet att det är hennes sätt att försöka sprida glädje och uppmuntran.
Härligt, Tusen tusen tack!!!Morfar kom förbi med en ny film till småfolket, i utbyte fick han massor med pussar och kramar. "Kom tillbaka en annan dag, och ta med dej mormor då" skrek Melina efter morfar när han gick.
Vet ni att Måns första kärlek va Mamma Mu? De fann varandra en sommardag i Ö-vik när han va ca två månader. Han fäste blicken och log mot Mamma Mu, och lyckades få henne och Kråkan att flytta 60 mil söderut och följa med oss hem. Nu sitter de på sängkanten varje dag.
I veckan har vi börjat läsa Mamma Mu-böcker och imorgon blir det filmvisning med godis och kanske nått annat gott också. Just ikväll har jag ett fruktansvärt sötsug och hur kul är det i ett sockersäkrat hem? Jag har tuggat i mej en satsumas, ett äpple och en näve russin. Imorgon är det lördag och då blir det frosseri i Blomstergränden...En ny bekantskap är Charley Björn, känner ni till honom? Det är en söt liten björn som har en egen serie som brukar visas på Bolibompa. Vi har upptäckt den sista veckorna och den är faktiskt helt ok.
Efter ryggmärgsprovet igår kom syster Ylva med den här nallen. Visst är den lik Charley Björn? Hur som helst så har Måns lekt doktor med Charley Björn hela dagen, han är väldigt väldigt sjuk stackars Charley Björn.

 

Jag funderar på om jag ska gå och lägga mej och läsa, jag börjar fastna i Alling-boken. Tror inte att jag har mer att tillföra för dagen. Jocke är på Ballbreaker och leker med sina kompisar. Jag har sagt honom att ta en taxi hem sen, men han blinkar me ena ögat och hävdar att han springer ifrån buset.... Heja Jocke!!

Efter en hel dag på Huddinge sjukhus fick ...

img_4231 (MMS)

Efter en hel dag på Huddinge sjukhus fick lillprinsen diagnosen: borrelia som spridit sig ut i nervsystemet. Hur pass påverkat nervsystemet har blivit får vi förhoppningsvis veta på måndag när alla provsvar är färdiganalyserade. Diagnosen kunde fastställas efter att han fått lämna ryggmärgsvätska. Min lilla modiga kille va helt fantastiskt duktig... Va lycklig man ska vara att man bor i Sverige och har tillgång till sån fin vård och vi har verkligen blivit bemötta av härliga och professionella sköterskor och läkare. Nu väntar medicinering intravenöst i tio dagar. Vi kommer få hemsjukvård så vi kan vara hemma på  vardagarna, på helgen får vi åka tillbaka till HS. Efter tio dagar är han helt återställd. Min älskling.... :-)

Tredje besöket på vårdcentralen pga Måns b...

img_5265 (MMS)

Tredje besöket på vårdcentralen pga Måns borreliasymptom. Stick i fingret, analys och sen remiss till barnakuten på HS. Hur svårt kan det va att ställa en diagnos, tydligen hur svårt som helst. Depåstopp på konditori Castello. Dammsugare, mockaruta och havreboll, tur att vi va tre som kunde dela. Det är verkligen tur att man har nära både till sjukhus och föräldrarna. Pappa fick agera barnvakt till Melina eftersom Jocke jobbar och akuten är ju ändå akuten tänkte jag, dvs evighetslång väntan. På akuten fick vi träffa en fantastisk barnläkare. Han tog sig verkligen tid och undersökte Måns jättenoga från topp till tå. Troligtvis är det borrelia, men han kände sig även orolig att infektionen hade spridit sig till nervsystemet. För att få svar på det ska de ta ett ryggmärgsprov imorgon. Vi fick åka hem och sova men ska vara tillbaka på avdelningen imorgon bitti. Läkaren har ringat in ett område på Måns  rygg som jag ska smörja med  bedövningssalva när han vaknar. Sen ska han få lugnande när han kommer till sjukhuset. Ta med en vagn sa doktorn, han kommer va trött och groggy. Fortsättning följer.....

Nu har jag nycklat det sista bladet, herba...

img_7148 (MMS)

Nu har jag nycklat det sista bladet, herbariumet är klart, några frågetecken finns det, men i det stora hela känner jag mej nöjd. Jag måste vara nöjd, jag kan inte ändra nått nu. Jag vill passa på att tacka familj, vänner, kollegor, bekantas bekanta och alla andra som har stöttat och hjälpt mej och letat och plockat blad i tid och otid. Jag är oerhört tacksam för er tid och ert tålamod. Sen vill jag också poängtera för alla naturvetare att jag självklart nycklat varenda liten nerv själv, med varierat resultat.  Imorgon är det dags för inlämning och sen går jag vidare mot nya äventyr, dans.... Jag ska dansa på temat vatten. Jag ska driva, flyta och sjunka. Jag ska efterlikna livet i vattnet, vattenmolekyler, kroppsvätskor, kretsloppet och i mån av tid även fotosyntes. Ingen tvekan, nu gäller det att vara musisk igen. Nu måste jag gå förbi det fyrkantiga och förutsägbara, jag måste låta fantasin flöda och lita på min känsla. Jag har fått en kallelse från min dansmästare, man får inte dansa i skor eller strumpor. Man måste vara barfota eller bära sockeplast. Jag orkar inte göra pedikyr kl:22.00 och jag äger inga sockeplast.... Åh, typiskt!!! Om du eller någon du känner har ett par sockeplast i storlek 36-38 att låna ut, hojta högt. Även om känner till en vuxen människa som äger ett par sockeplast och som inte vill låna ut dem kan du väl hojta. Vore så spännande att veta om någon vuxen människa äger ett par. OBS!!! Inga mockasiner, sockeplast ska det va :-)

Jag är verkligen inte en person som tittar...

img_5394 (MMS)

Jag är verkligen inte en person som tittar mycket på tv. Jag följer ett par tv-serier, that's it!! Ibland önskar jag dock att jag kunde njuta mer av tv, men jag är för rastlös och så har vi för lite rutiner här hemma tror jag. Ikväll försökte jag verkligen kolla på Robert Gustavssons nya serie på fyran. En hel halvtimme härdade jag ut, för jag ville verkligen bli biten, men det gick inte. Så töntig, så förutsägbar, den gav mej ingenting. Förra veckan försökte jag kolla på Partaj, men de va alldeles för tramsigt det me. Det finns nog inget jag tycker värre om än att slösa bort livet och dess dyrbara timmar med dålig tv, sånt som inte berikar mig på något sätt.... Ikväll väljer jag därför att öppna upp Morgan Allings bok: Kriget är slut. Inte en dag för tidigt. Jag har lånat den i andra hand för tre månader sen och jag vet att det finns folk som står på tur att låna den, inte bra. Om jag fastnar i boken hinner jag läsa ut den innan min måste-serie har säsongspremiär om drygt en vecka....

En helt vanlig lördag. Jag har roat mej me...

img_2536 (MMS)

En helt vanlig lördag. Jag har roat mej med att kolla mina vänners statusuppdateringar på Facebook. Ett par stycken är på barndom, några är ute och plockar svamp, flera stycken shoppar i olika köpcentrum. Nu framåt kvällen läser jag om goda middagar, glittriga toppar och champagne. Själv har jag varit 100% mamma idag. Trätt pärlhalsband, målat med vattenfärger, byggt sandslott och tillbringat tre timmar i en lekparken. Efter middagen serverades det glasstrut till barnens förtjusning. Nu tittar vi på bolibompa och äter lördagsgodis. Visst har jag massor av skolarbete som måste göras, böcker som ska läsas, ett hem som behöver städas, tvätt som ska tvättas osv, men det får vänta till en annan dag. Idag får mina älskade ungar all min uppmärksamhet. Snart ska vi läsa "mamma mu" och alla som läst en saga om den där kossan vet att de är rätt krångliga, jag gör det för mina hjärtan.

Hej Arla! Jag är en 33-årig tvåbarnsmor bo...

img_3108 (MMS)

Hej Arla! Jag är en 33-årig tvåbarnsmor boende i förortsradhus. På min fritid gillar jag att umgås med vänner, läsa och träna. Jag dricker 2-3 koppar kaffe om dagen, i mitt kaffe vill jag ha en skvätt mjölk. Jag är som vilken morsa som helst.... Senaste tiden har jag undrat och undrat: Var har min mjölkförpackning tagit vägen? När jag köper mjölk nuförtiden tvingas jag köpa dessa långsmala, otympliga, hemska förpackningar. Jag tror de kallas takåsförpacknungar, men jag är inte säker.... Varför? Vad va det för fel på de gamla? Nr 1: jag får inte plats med dem stående i kylen Nr 2: trots att jag styrketränar kan jag ofta inte med handkraft skruva av det där plastlocket när jag ska öppna en ny mjölk Nr 3: de är svåra att greppa och har en onaturlig hällpip och pga det spiller barnen hela tiden när de ska hälla själva Nr 4: de är svåra att vika ihop och tar stor plats när de ska källsorteras.... Där stannar jag, för jag tror ni förstår vad jag menar, jag tror ni hajat poängen. Snälla Arla, ge mej tillbaka min gamla mjölkförpackning..... Hälsningar en trött och irriterad kaffeböna

Nära döden, i några timmar i alla fall....

2½ timme av mitt liv är inte särskillt mycket egentligen, men idag har jag ändå fått uppleva de längsta timmarna i mitt liv. Pigg och rask satte jag mej i bilen och åkte till Folktandvården i Farsta i morse. Återbesök för att fixa en fyllning som lossnat samt rengöring hos tandhygienisten stod på schemat. Hej och hå, nu blev ju självklart inte alls besöket som jag hade föreställt mej det. Det blev säkert precis så som de på Folktandvården planerat, men jag och folktandvården hade inte riktigt en gemensam målbild av besöket upptäkte jag ganska snabbt.

Nu ska ni veta att jag är en tjej som inte har den minsta tandläkarskräck, jag har varit stammispatient på tandläkarhögskolan under hela min barn- och ungdomstid, inte för att jag har haft hål och dåliga tänder, utan för att jag under flera år haft trångt i käken, dragit ut tänder och haft tandställning. Jag har till och med kunnat uppleva tiden i tandläkarstolen som något avkopplande. Oförmögen att kunna göra något annat än bara ligga där, gapa, kanske vila lite och lyssna på radio.

Idag upplevde jag inte tiden i stolen som avkopplande kan jag lova, och jag har bergis börjat utveckla en viss tandläkarrädsla nu är jag rädd. Till att börja med så valde jag att fixa lagningen utan bedövning. Jag biter hellre ihop och lider en kvart, än att gå med bedövat ansikte halva dagen och tugga sönder kinden och bita mej i tungan.
Superkvinna som jag är kärdade jag ut, det var bara vid ett tillfälle när tandläkaren kom åt nån extra känslig nerv som jag skrek högt och flög upp i taket.

Sen fick jag gå vidare till tandhygienisten. Jag har aldrig varit hos en tandhygienist förut men jag va övertygad om att det skulle vara en ganska trivsam upplevelse. Oj vad fel man kan ha, man ska verkligen vara försiktig med att bedöma världen efter de föreställningar man har. Jag vill aldrig aldrig aldrig mer gå till tandhygienisten...
Hon putsade och slipade och grejade, undersökte mitt tandkött i minsta detalj, det gjorde sååå ont. Blodet rann och jag såg hur hon bytte  ut blodiga handskar och verktyg flera gånger. Själv försökte jag tänka på nått annat, vad som helst, vad jag hellre skulle göra istället, försökte slappna av, försökte hålla tillbaka tårarna, gned tyget på min blus mellan tummen och pekfingret och försökte koncentrera mej på att känna va skön den va, 50% Viskos 50% Rayon.

De hade sett på mina röntgenplåtar från juli att mitt käkben har börjat luckras upp på vissa ställen. Jag hade djupa fickor orsakade av inflammationer i tandköttet på ett par ställen också. Vet ju att jag har har visdomständer som spökat i flera år men jag har sköljt med antibakteriell munskölj och härdat ut nån vecka till problemen gått över, så ska man inte göra tydligen. Nu rekommenderar de att ta bort ett par tänder för att inte riskera tandlossning. Hjälp, jag som redan dragit ut två tänder i överkäken, ska jag ta bort två till???

Vet ni att tandläkaren och tandhygienisten tittar på olika saker. Tandläkaren undersöker tänderna och kollar efter hål och karies, medan tandhygienisten ser efter munnen i stort, tandkött osv.
Jag som aldrig har hål i tänderna har fått en uppfattning om att jag har fina och bra tänder, men det är ju alltså bara halva sanningen. Tänderna är bra, men inte käkbenet som tändna sitter i, och vad hjälper det då att tänderna är bra om de inte har nått att fästa i?
Tandhygienisten sa att hon träffar folk som aldrig borstar tänderna men som ändå har en väldigt bra munhälsa, aldrig får inflammerat tandkött, aldrig utvecklar hudfickor där bakterier växer. Det handlar mer om vad man har för anlag och hur lätt bakterierna har att växa till, hur bra fäste de får, blääää....

Sen erbjöd de mej en tandvårdsförsäkring. Betala 180 kr i månaden och ha fri tandvård typ.
Kan det va nått?
Dagens besök kostade 1750 kr.....

Den här upplevelsen gick rakt in på tredje plats på min lista över "näradödenupplevelser"

1. Föda barn (20 timmar)
2. Gallstensanfall (4 timmar)
3. Besök hos tandhygienist (2½ timme)Älskade unge....Den här bilden föreställer min fina, härliga alldeles fantastiska dotter Melina
Samma bild föreställer även ett åskmoln, en bergochdalbana och en argbigga utan dess like

Fyra år gammal och hon beter sig som en tonåring
Jag bävar redan för hur framtiden ska bli

Hon är arg för hon är hungrig, sen vill hon inte ha mat
Hon skriker för hon fryser, sen får man inte hjälpa henne på med en kofta
Hon vill inte höra sagan, sen får jag inte sluta läsa
Hon är trött och orkar ingenting, sen vill hon inte sova
Och så där håller vi på.....

Hon skriker och bråkar och vill bestämma allt
Oavsett vad, så är hon tvärtom

Troligtvis blir hon chef när hon blir stor
Oj oj oj, stackars anställda som ska dansa efter hennes pipa

Melina är som Pandoras ask, man vet aldrig med henne
Sol & Regn
Skratt & Gråt
Svart & Vitt

Det svänger snabbt mellan att vara älskad & hatad
Vare sig man vill eller inte får man åka med i hennes karusell

De som har äldre barn brukar säga: "små barn, små bekymmer...."
Så jag biter ihop och njuter av min envisa, jobbiga, älskade unge

Vet in vad som gör mej fullkomligt gaaaale...

img_5116 (MMS)

Vet in vad som gör mej fullkomligt gaaaalen? Jo när jag skrivit ett långt blogginlägg och det helt utan förklaring går upp i rök innan jag skicka iväg det. Så nu kommer ni alltså aldrig få höra om allt spännande som jag varit med om idag. Tycker verkligen synd om er som missar dagens rövarhistorier pga teknikstrul. Föresten, visst är världen vacker i suddigt svartvitt....?

Vilken lördag. Om jag hade vetat för tio å...

img_6275 (MMS)

Vilken lördag. Om jag hade vetat för tio år sen att jag idag skulle gått sex timmar med "svensk fältflora" i handen nästintill frivilligt hade jag bergis trott att jag blivit knäpp. Nu vet jag att så inte är fallet, jag är bara en väldigt hängiven och intresserad student. Just nu jobbar jag med mitt herbarium och samlar blad till det. Vi har kombinerat bladletandet med skönt häng på landet, jag hittade många arter bara genom att gå runt på tomten och kika. Och på vägen hem fick Jocke stanna bilen några gånger när jag hittade spännande träd och buskar. Vi avslutade med en runda hos Björnssons på Fredsstigen, tanken va att plocka ett Kastanjblad men det skenade iväg och jag hade en hel knippe blad med mej hem som jag fick artbestämma med floran. Nu är alla blad sorterade och ligger i press, skönhetsbibeln kan man använda till mycket....

Nattugglan ger upp nu, jag går och lägger ...

img_1095 (MMS)

Nattugglan ger upp nu, jag går och lägger mej. Jag är uppe i varv men ofokuserad och får ingenting gjort. Jag blir irriterad på mej själv när jag slösar bort min tid, som att tiden inte var mer dyrbar än att för femtielfte gången se korkade vuxna människor dribbla bort hela sin privatekonomi på TV3. Lyxfällans elfte säsong bjuder inte på några överraskningar och jag har för länge sen fattat vad det hela går ut på. Man ska inte handla för pengar man inte har, punkt.  I övrigt har kvällen varit full rulle. Direkt efter att jag hämtat barnen på förskolan åkte vi till mamma och pappa på "släktmiddag". Tomas och Malin va där, moster  Gunilla och Jenny å hennes småtroll Ebba och Molly. Barn i kvadrat och i bilen på väg hem insåg jag att jag inte pratat ordentligt me nån. Men jag hann spela galenpanna me småfolket. Sjukt svårt för Måns att lista ut  att han va Boris Becker bara, fast alla är ju inte intresserade av tennis, så är det ju....

Update....

En och en halv vecka har gått och Måns har knappt frågat efter sin napp....En vecka efter utsatt datum fick Melina äntligen börja på sin dansskola och det blev succé....

Om ni ser nått som går å går å går och som aldrig kommer till dörren så är det inte klockan.
Det är bara jag som är med i en stegtävling.....

Härligt möte me sköna hönor när Lisa fyllde år i måndags, och ett kilo plus på vågen...Jag rensar barnens garderober och säljer på tradera.
Tre sålda plagg gav 700 kr och jag kunde klicka klicka hem en tunika från Twist & Tango med gott samvete....Mitt livs, utan tvekan, bästa köp är barnens syskonvagn som jag rullat runt överallt i drygt tre år.
Jag inser att småbarnsåren är förbi, och Urban Jungle-historien är till salu.....Ett annat tecken på att jag inte har småbarn är dagens faktura från Huddinge Kommun.
Sänkt barnomsorgsavgift eftersom Måns numera ingår i spannet 3-5 år.....

Mina studier tar mej med på oanade äventyr som gör att jag hela tiden utvecklas och upptäcker nya spännande sidor hos sig själv. Tex som att jag gillar att röra mig i 16 gradigt vatten iklädd vadarbyxor. Känslan när vattnet smiter åt runt benen och rumpan, samtidigt som man är livrädd för att trampa snett och falla är underbar......Nu ska jag sätta mej och skriva ett vykort till en vän, ha koll på brevlådan på fredag.... ;-)

Mumma kardemumma.... Va kan de här va för ...

img_2099 (MMS)

Mumma kardemumma.... Va kan de här va för godricka??? Jo, en del vatten, en del vinäger, två delar honung och ett par droppar diskmedel. Ett experiment till skolan kanske? Nä, inte riktigt, fast på sätt och vis rätt ändå. Det är en bananflugefälla, naturvetenskap på hög nivå. Den funkar galant, de små djuren drunknar på studs.  Annars då? Jo Jocke jobbar och jag och småfolket har hunnit vara på två bjudningar. 6-års kalas hos Wille och lasagnemiddag hos mamma o pappa. Trevligt trevligt, och magen är mycket mycket mätt....

Hej, det är jag som är Måna. Innerligt äls...

img_3853 (MMS)

Hej, det är jag som är Måna. Innerligt älskad av, och ständig följeslagare åt, Måns. Måna & Måns gulligt va? Vi passar så bra ihop han å jag. Jag blev under kvällen kidnappad av de vuxna i huset och förd till tvättstugan. Måns fick syn på mej, han satte gråten i halsen och fick tårar i ögonen, och i sista stund fick han tag på mej. Jag blev räddad av min riddare, men så fort han slocknat för natten la de vuxna beslag på mej igen. Det blev en tur i tvättmaskinen och därefter en sväng i torktumlaren. Jag överlevde, och jag känner mej fluffig och mjuk och jag doftar himmelskt. Nu ska jag skynda mej upp till Måns och krypa ner bredvid honom i sängen igen. Natti Natti.....

Lördag hela da´n....

I morse fullkomligt studsade ungarna ur sängen vid 7.30, trots att det va lördagmorgon och jag gärna hade sovit lite längre, kändes det härligt att ha pigga friska barn igen.
Gårdagen va endast en parantes....

När Jocke kom hem från jobbet åkte jag ner till gymet och körde att pass body pump. Härliga duktiga jag som kämpar på trots att det känns tungt, jag klappar mej själv på axeln.Jocke och farfar byggde på framsidan, det tar sig. Fint, stort och stadigt blir det.
Jag räknar på markismått och letar efter lounge grupp.
Jag vill inreda med blommor och pynt, längtar till våren.
På eftermiddagen när farfar åkt hem fick jag förstärkning på åskådarbänken i form av familjen Aldén. Barnen kokade sågspånssoppa medan vi snackade och höll snickaren sällskap. Ganska mycket sågspån (bakpulver) blev det...Efter middagen har vi hjälps åt att städa bort alla baciller här hemma. Dammsugit, torkat, bytt alla sängkläder och handdukar osv osv osv. Kanske inte roligaste lördagssysslan, men nu borde alla hålla sig friska minst en vecka....Nu sitter barnen och kollar på Tingeling och äter popcorn, tack snälla fam Klasson!!
Måns: "Jag vill ha Tingeling, hon är så vacker..."

    

När barnen sover ska jag kolla på Mia Skäringers show från Cirkus "Dyngkåt och hur helig som helst" som visas på svt ikväll.
Jag gillar verkligen Mia, så jag håller tummar och tår för att denna föreställning är kul.Under hela dagen har detta vackra par funnits i mina tankar.
Grattis Anna & Ronnie
Hoppas ni har haft en underbar dag med massa kärlek och många skratt.
Må ni få många långa lyckliga år tillsammans.

Uppdatering. Kräksjuka räcker inte, nu har...

img_9648 (MMS)

Uppdatering. Kräksjuka räcker inte, nu har Melina feber och ont i örat också. Det är väl dags igen... Nån som vill sätta en peng på hur många minuter jag får sova inatt? Jocke jobbar så jag kör nattpasset själv liksom.....

Härligt att Måns hann va frisk två dagar i...

img_9669 (MMS)

Härligt att Måns hann va frisk två dagar innan han blev sjuk igen. Varför klagar jag på att vårda febrigt barn egentligen, det är ju mycket högre spänning att vårda någon med kräksjukan. Fast jag är glad att jag slapp va me när hela härligheten tog fart (får man säga så när man är mamma?) på McDonalds vid Slussen mitt i lunchrusningen :-/ Hoppas liten kryar på sig snabbt nu, det är 51 timmar kvar innan kalaset som vi sett fram så emot. Kan kräkning vara ett tecken på borelia? Nuvhar han ju haft feber fram och tillbaka i några veckor och en kräkning på det. Hmm.... Måste googla det. Trevlig helg alla!!!!

Oroliga och roliga föräldrar.....

Oj oj oj, nu har jag sett programmet "Sol, fest & oroliga föräldrar" på kanal 5. Det va en ren slump att jag halkade in på programmet, men när jag insåg vad det gick ut på va jag tvungen att se klart. Sex stycken ungdomar från Sverige åker till Cypern för att festa och ha kul, men va de inte vet är att deras föräldrar spionerar på dem. Ungarnas beteende skrämde mej och fick mej att önska att mina egna barn fortsätter att vara barn länge länge till. Dessa ungar tappar omdömmet totalt och struntar i alla förmaningar som de fått innan resan. Ja ja ja, jag har själv varit ung, men aldrig någonsin i närheten av detta (tack och lov). Är den här serien dragen till sin spets, eller beter sig ungdomar så här?? Nu känner jag mej riktigt gammal... Den dagen mina små troll ska ut på stan själva, eller hua hemska tanke: kanske resa utomlands, kommer jag vara utom mej av oro för att de ska bli rånade, våldtagna, drogade, misshandlade eller förnedrade på något annat sett...... Måste jobba stenhårt på det här med förtroende och sunt förnuft, för förbud funkar ju inte, det vet ju alla i alla fall.


Svettiga små partydjur på kalas

På tal om föräldraskap, idag va jag med om något mycket märkligt.
Jag hade varit och handlat och utanför ICA stod en kvinna och iaktog mej medans jag gick fram och tillbaka med mina kassar och till brevlådan för att posta några brev. Hon stod alldeles still på parkeringen och tittade, jag såg henne i ögonvrån och till slut kunde jag inte annat än att titta tillbaka. Då utbrister hon:
"Åh herregud, jag trodde du va min dotter. Va läskigt, ni är jättelika, ser precis likadana ut...."
"Ja ha" svarade jag
"Ja, fast nu ser jag ju att du inte är hon, men  jag va så säker liksom" sa hon
"Fast jag är säker på att du inte är min mamma i alla fall" svarade jag
"Ja, och det ska du va glad för" svarade kvinnan, vände på klacken och gick därifrån
Ha ha ha.... Vad menade hon med det? Att hon va en dålig mamma, eller att jag inte skötte mej ordentligt??
Nå ja, det är tydligen inte bara jag som har svårt att känna igen folk, fast mina egna barn brukar jag alltid känna igen, och mina föräldrar med.......


Världens bästa mamma och pappa

Idag har jag haft min första studie-onsdag...

img_7870 (MMS)

Idag har jag haft min första studie-onsdag, vilket innebar att jag haft en hel dag att ägna åt mina studier i naturvetenskap. Det gick så där.... :-/ Direkt på morgonen åkte jag till läkarhuset i Farsta dit min husläkare skickat mej för att träffa en läkare som är expert på hudsjukdomar. Förvirrad och allmänt stressade åkte jag därifrån utan att känna mej klokare, jag har i alla fall inte cancer, och det är ju bra. Imorgon ska jag ringa min husläkare och fråga vad som händer, han är väldigt bra min husläkare, väldigt tydlig och informativ till skillnad mot damen jag träffade idag.  Hemma igen tog det tid att hamna på rätt spår. Jag hamnade på soffan och slötittade på skit-tv säkert en timme. En förutsättning för att jag ska känna studiero är att jag har fint runt omkring mej. Jag började därför sortera och vika in ren tvätt. Såg alla sommarkläder och började rensa bland de me, så höll jag på tills det va dags för lunchrast. Efter lunch satte jag mej me biologiboken och läste om livet i sjön en liten stund, ända tills Carina messade att hon va på väg till centrum. En kopp kaffe och lite kalasshopping finns det alltid tid för, så jag slog ihop boken o åkte till centrum jag me. Trevligheterna avlöste sen varandra och jag fick rusa från fikat vidare på skördefest på barnens förskola. Där bjöd de på soppa gjord på egna uppdrivna grönsaker och potatis samt hembakat bröd. Mums, verkligen jättegott!! På vägen hem undervisade jag mina barn och ett lånat barn om skillnaden mellan sniglar och snäckor, det är härligt när man kan briljera med sina nv-kunskaper :-) Sen hittade vi världens största och finaste (ej vetenskapligt bevisat dock) rönnbär o blad. Fina som bara den i alla fall. Nu har jag bara tre önskningar. 1. Att Melina somnar före mej 2. Att bonde söker fru håller måttet. 3. Att jag har bättre disciplin nästa onsdag.

Idag har jag varit ute och luftat min gaml...

img_8509 (MMS)

Idag har jag varit ute och luftat min gamla vintage konken. Någonstans bakom tingsrätt och häkte fanns det en skog som kryllade av småkryp, växter och svamp. Visste ni att svamp inte är en växt, och inte heller ett djur. Den är något eget, något mitt emellan, det har jag lärt mej idag. Jag lär mej massor när jag är ute på exkursion, om blad och kryp, men framför allt om mej själv. Nu vet jag att jag gillar att sitta me arslet på ett sittunderlag och äta matsäck och dricka kaffe. Jag gillar det inte lika mycket som att sitta me arslet på en stol i en restaurang och äta, men ändå, det funkar. Samtidigt så vet jag att jag ogillar att artbestämma svamp. Plocka svampen är ok, men att sen nyckla fram vad den heter, där går min gräns. Det finns miljarder olika sorter och alla ser likadana ut, där tog mitt tålamod slut kan man säga. Överhuvudtaget har jag nog ganska dåligt tålamod när det gäller sånna här gruppövningar. Jag tycker att fem timmar i en skog lätt skulle kunna  effektiviseras ner till två timmar, självklart med lunch och kaffepaus inräknat. Nästa vecka ska vi ha exkursion vid en sjö.... Efter skolan har jag varit och testat min kondition. Den va normal, på gränsen mot något låg, och mitt BMI låg på gränsen mot fetma. Vad detta säger om min hälsa orkar jag inte ens tänka på just nu. Får ta friskvårdsplaneringen en annan kväll, just nu är jag trött och hungrig....

Frukostkonstruktion i väntan på sällskap....,

img_4749 (MMS)

Frukostkonstruktion i väntan på sällskap....,

Det blir inte alltid som man tänkt sig.......

img_3223 (MMS)

Det blir inte alltid som man tänkt sig.... Måns fick feber igen inatt. Inte särskilt hög, men ändå feber. Istället för att bygga klart altan på framsidan har Jocke vårdat liten vissen son idag. Men men, reglarna ligger kvar och jag är snart en riktig fena på balansgång. Stax före 17.00 idag klädde sig Melina i rosa, glitter o tyll, redo för att påbörja sin resa ut i dansvärlden. Äntligen va det dags att börja på dansskolan och ca 15 förväntansfulla flickor väntade, hoppade och snurrade utanför ABF's "blå salen". Allt hade varit perfekt om bara inte dansfrökens bil hade gått sönder. Jag fick ta med mej liten ledsen flicka och liten vissen pojke hem igen... För att kompensera och trösta Melina gick jag me på att läsa hela den supertråkiga "bajsfesten" för henne med världens inlevelse. Måns nöjde dig me mindre. Han slocknade mitt på vardagsrumsgolvet utan varesej pyjamas, tandborstning eller godnattsaga ;-)

Inte visste vi att Lill-Skansen va stängt ...

Inte visste vi att Lill-Skansen va stängt pga ombyggnad heller. Måns hade ju äntligen gått me på att lämna napparna till kattungarna, så de va rena rama turen att han nöjde sig med att lämna napparna i glasburen som de ordnat i ett växthus. Återstår att se hur natten blir.... Sen köade vi i en halvtimme för att åka ett tåg ett varv runt bollnäs-torget. Det va på tok för mycket folk överallt, så vi struntade helt i galejan och akvariet. Vi återkommer en vardag senare i höst.... Kvällen avslutades med en fet middag på Ivans :-)

SMS-inlägg

img_5612 (MMS)

Ännu en helg lider mot sitt slut. Tänk att...

img_9394 (MMS)

Ännu en helg lider mot sitt slut. Tänk att ett par lediga dagar kan gå så fort. Igår va det mest fix här hemma. Jocke gjorde höstfint på baksidan och jag hängde upp nya höstiga gardiner i köket. På kvällen va vi hos fam Alden och åt kräftor, räkor och annat gott. Idag har vi haft en heldag på Skansen, tillsammansed Storstockholms övriga invånare. Oj oj oj va mycket folk överallt. Och det är fascinerande att se hur vuxna människor beter sig, störst går först och djungelns lag råder tydligen. Vi såg barnföreställning på  me bl.a. Tobbe trollkarl och Karlsson på taket på Solidenscenen. Mitt i föreställningen klampade vuxna in o ställde sig nedanför scenen, framför alla småbarn som suttit och väntat jättelångt  i förväg.  Jag undrar hur de tänker. Och vuxna som aldrig lämnar plats och låter barnen titta på björnarna, sälarna och älgarna, hur är de funtade???

Dagen idag....

Idag, en helt vanlig torsdag, och som vanligt en dag full av härligheter....

Dagens lunch: Ärtsoppa och pannkakor :-/

Dagens struligaste företag: Lekolar :-(

Dagens motion: Promenad fram och tillbaka till barnens förskola :-/

Dagens hinder (kanske hela höstens): Vägarbetet på Vistavägen :-(

Dagens spis: Två gamla hederliga plattor :-)Dagens upptäckt: Bolibompa på webben är full av spel :-/

Dagens godaste: Farmors äppelpaj med vaniljvisp :-)

Dagens väder: Sol, regn och åska :-/Dagens skor: Moheda-klassiker damp ner i brevlådan :-)Dagens gäster: Farmor, farfar, Elin & Lovisa :-)

Dagens bygge: Skeppet på framsidan växer fram :-)Imorgon är en annan dag, då är det fredag.......