Fredagsmys del: 2

"Fångarna på fortet" och hemgjord chokladmousse med hallon :-)

Fredagsmys del: 1

Efter en arbetsdag 7.00-16.00 finns det verkligen inget annat jag vill ägna mej åt än det här just nu. Vilken tur att jag inte har nått val då, bara hugga in på div krislitteratur....

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1624036/images/2012/pic_5040f74de087c348600007de.jpg" class="image">

Linda 34 år

Festfolket tar varje tillfälle att få träffas och umgås lite. Ikväll har vi varit på kalasbjudning hos Linda. Barnen följde med och lekte med hennes små, eftersom Jocke kalasade på annat håll, på en tillställning som tydligen var barnfri.

Linda bjöd på god skaldjurssallad och tårta, jag fick tillfälle att tjitt-tjatta lite med Linda, Yvonne, Carina och Carro.
Vi hann bla avhandla dessa ämnen:
• vilken vinterjacka ska man köpa?
• hur svårt kan det va att sälja ett hus?
• hur tidigt måste vi gå upp för att hinna med alla morgonbestyr?
• övergrepp mot barn, och hur kan man upptäcka det?
• höst kick-off på jobbet

Ja, ni förstår.... Som vanligt blandar vi högt och lågt :-)



Onsdagslax

Jag tror inte att någon annan blir impad
Men det räcker väl med att man imponerar på sig själv ibland va...?
Citronmarinerad ugnsstekt lax, blomkålsgratäng med grädde och parmesan serveras med en enkel grönsallad
Oh hoj va gott :-)

Jag är VBM idag :-)

Ibland är man helt enkelt världens bästa mamma
Helt utan anledning
Och då får man paket
Helt spontant
Innehållande minimalistisk nutida konst
Ibland är det insidan som räknas
Ibland är utsidan viktigare
Idag kändes det som att hon hade ägnat mer tid åt självaste paketeringen
Men ändock
Jag är världens bästa mamma :-)

Könsroller

1800-talets könsroller råder än ;-)

Mamman lämnade barnen på förskolan innan hon åkte till sitt könsstereotypa arbete där hon tillbringat hela dagen med sina kvinnliga arbetskollegor. Pappan hade redan rusat iväg till sin könsstereotypa arbetsplats där han jobbat hela dagen med alla sina manliga kollegor.
Efter jobbet skyndar sig mamman för att hämta barnen på förskolan igen. Hon lägger in en tvätt i maskinen och påbörjar sen matlagningen.
Pappan kommer hem från jobbet och har den äran att sätta sig vid dukat middagsbord. Mamman sköter ekonomin och betalar alla räkningar. Mamman borstar tänderna och nattar den trötta dottern, innan hon hänger tvätten som är klar i maskinen.
Mamman förbereder för morgondagen och lägger fram kläder till de små. Mamman som ska upp och jobba tidigt imorgon bitti, sover bredvid den febriga dottern inatt. Pappan sover i gästrummet....

Här i gränden gör vi annars vårt bästa för att bryta traditionella könsmönster trodde jag.
Jag försöker tänka på att inte "göra kön", det är faktiskt det jag är allra bäst på i hela det här sammanhanget. Å det är jag stolt över. Alltid nått när vardagen sätter sina spår.

Men jag är så glad för min man.....
Å jag är så glad över att jag inte behöver klättra upp på en stol för att byta glödlampa, det gör han så gärna.
Å snart är det dags för vinterdäck på bilen.... ;-)

Tiden går....

Det är nått lurt på gång....

Börjar Mellisen bli sjuk?
Eller varför ber hon om att få gå å sova 18.45....?
Visst är man trött nu när vardagen har dragit igång igen, men...
Natten får avgöra

Pausar

Heltidsjobb
Heltidsstudier på högskolan
Två småbarn
Ett hus som ska städas och hållas efter
En ton smutsigt tvätt som ska sorteras och tvättas
Ett ton ren tvätt som ska vikas och läggas in i garderoberna
Vänskapsrelationer som ska underhållas
En kropp som ska måste tränas
Räkningar som ska betalas
Mat som ska inhandlas och tillagas

Jag är helt apatisk
Här blir inget gjort
Jag sätter mej med en kopp kaffe och nya Amelia
Pausar

SUCK.....

Asså, va trött man blir när kroppen inte fungerar som den ska....
Jag har smort ögat med cortison några dagar nu och det har faktiskt slutat klia. Så det känns ju bra, toppen till och med!

Men nu krånglar hälen. Jag har så jätteont i hälen. Det är som att hälkudden har brustit och jag kan inte stödja på foten utan att det gör asont.
Haltar runt på tå å försöker vila lite.

Om ett par timmar ska jag stå med en tung skivstång på axlarna och göra knäböj. Hur ska det gå?
Å jag vill inte ställa in, har ju nya skor och handskar att inviga....
SUCK SUCK SUCK.....

Om när karma kommer och tar en idiotkärring....

Det är inte ofta jag blir så där skitförbannad, men idag... Oj oj oj!!!
Jag har stött på en kärring på parkeringen i kurvan som verkar va totalt dum i huvudet. Jag vet inte vem hon är, men hon kör en vinröd Volvo med reg nr: EOS140.

Eftersom regnet öste ner satt jag kvar i bilen en stund för att inte bli dyngsur. Medan jag sitter där och väntar på att regnet ska avta kommer en kärring springande, slänger upp sin bildörr mot min passagerardörr så kraftigt att lilla Corsan hamnar i gungning. Jag vevar ner rutan, vinkar, viftar och tutar för att fånga hennes uppmärksamhet. Hela kungens kurva hör hur jag tutar, men hon som sitter en halvmeter ifrån mej ignorerar mej totalt. Gasen i botten backar hon ut från parkeringsrutan och skyndar iväg.

Karma, jag säger bara karma
Måtte karma komma och ta kärringen
Måtte hon inte kunna sova inatt
Måtte hon glömma både paraplyet och matlådan hemma imorgon
Måtte hon missa bussen, komma försent till jobbet och få utskällning av chefen

Grrr.... Hur kan man va så dum?


På turné

Jag och Corsan har varit på en liten turné idag. I sommarregnet, för oj vad det regnar, hela hela tiden. Hur mycket vatten kan det finnas där uppe liksom?

Pernilla hade me & I bjudning, då hon visade deras nya damkollektion. Det blev en liten beställning på ett par byxor och en blus, och några fina grejer från fyndlådan.


Fynd koft/kavaj. Mycket finare egentligenän på den här suddiga bilden som Lillan tagit.


Sen blåste jag ner till kungens kurva. På intersport köpte jag nya träningsskor, strumpor och handskar. Längtar tills jag får testa dessa imorgon klockan tjugo noll noll. Aldrig förr har jag haft träningshandskar, och nu inbillar jag mej att jag kommer vara sjukt mycket starkare pga dem.



Vidare till Liselott för att plocka upp lite litteratur till höstens kurser som startar om en dryg vecka. Tur man får låna lite böcker så att man slipper bli helt ruinerad, för oj oj oj va dyrt det är med allt som ska införskaffas. Längtar tills den dagen då plugget är avslutad och jag kan plocka ut en hel lön....

Lillan fick en fin onepiece som hon blev väldigt förtjust i. Tusen Tack Liselott :-)

Rymdnyheter

Ja ha, den här rymdgubben har tydligen trillat av pinn

Ursäkta om jag verkar känslokall, men jag trodde verkligen han va död och begraven för länge sen

Nu spelar det tydligen ingen roll att jag har 7,5 högskolepoäng i rymdvetenskap

Svammel

Alla bara pratar om hösten, men jag vägrar. Än är det augusti och det spelar ingen roll hur många löv som faller från träden, för mej är det sommar. Jag är barfota, med kortbyxor och flippflopptofflor. Räcker det inte med alla strumpor som man måste sortera resten av året.

Mitt tjejgäng är ute på stan idag. Lunch, shopping och middag på Orangeriet. Egentligen skulle vi ut på övernattningsäventyr, men jag tror att det va jag som avstyrde det när jag insåg att Jocke jobbade helg. Jag har sett fb-bilder från dagen och de ser ut att ha det riktigt mysigt. Resan får vi spara till ett senare tillfälle.

Själv har jag och småfolket varit ute på landet över dagen. Det har varit en skön och fin dag. Det känns som att vi suger ut det sista av sommaren. Vi fikar och äter middag ute, och skördar i landet. Sitter ute i hammocken och spelar spel. Avrundar med en klassiker, Dårfinkar och Dönickar....

Nu sover de små och jag sitter solo och svamlar. Å tur är väl kanske det, som jag ser ut. Har fått kli på ögat, vem vet vad eller varför...? Men oj vad det kliar. Jag går omejkad och hoppas att det ska hjälpa. Jag smörjer med nån cortisonsalva med varningtexten "får ej smörjas runt ögonen". Nöden har ingen lag.... Väldigt tur att jag inte sitter med damerna uppklädd till tänderna med kli på ögonlocket. Här hemma kan ingen se hur trött å sliten jag ser ut utan mascara. Fast jag ska kanske bjuda på en bild ;-)

Oj vad jag svamlar. Filip Hammar och Måns Herngren myser i Pluras kök. De gör egna pommes frites och cheeseburgare. Det ser farligt gott ut. De ser ut att ha trevligt. Fast Måns röker när han lagar mat, det ser inte fräscht ut. Å hans hund är lite fööör nära maten. Men jag förlåter Måns.

Äh, nu slutar jag svamlar....

Mammas flicka

Mammas älskade lilla rivjärn iklädd klänning från tidigt 80-tal
•••• Sååå söt ••••
En riktig Madickendröm
Men skenet bedrar he he he....
En ulv i fårakläder ;-)

Fyra F: Fångad Fortet Fredag Fotpall

Vi äter popcorn och har fastnat vid fångarna på fortet på TV4. Barnen är fångade och fascinerade av spindlar, ormar och tigrarna.

Melina undrar "vad är det där för småkillar?" och hur ska jag kunna förklara det där med kortväxthet på ett vettigt och begripligt sätt för en femåring? Räcker det inte med den biologilektionen hon fick på Bolibompa idag... I en av serierna hon tittade på va det en vuxen som förklarade för npgra varn "hur barn blir till". Hela biten med snoppen, snippan och fröna. Jag är överraskad över att det inte kommit några följdfrågor på det, än, kanske jag ska lägga till.

Vad är det med barn och bekvämlighet? Det verkar överhuvud taget inte existera i deras värld.
Tex har vi en ganska så stor soffa. En hörnvariant med divandel. Ändå väljer Måns att ALLTID ligga och balansera på fotpallen. Samma fotpall som jag för 10-15 år sen räddade när mitt ex mamma skulle köra den till tippen. Inte hade jag väl kunnat ana då att jag skulle få en son som kallar fotpallen för sin "favoritplats". Barn är sååå svåra att förstå sig på. Spelar ingen roll hur många högskolepoäng jag än har i pedagogik, barns beteende är ett mysterium.

Vad händer sen då i sista reklambrejket? Jo Måns som väntat på tigrarna och guldpengarna somnar som en stock där på sin pall, å den stora ber om att få gå å sova. Jocke och jag ser klart och konstaterar att skidgubbarna va riktigt duktiga, och undrar: är det här en försmak på höstens fredagar....? :-/

Popcorn

Funderar på att poppa popcorn till småfolket. Är de värda det...?
Förra veckan fick de grönsaker och dipp till frrdagsmyset, det va inte uppskattat.
Jocke ska jobba dygn imorgon å då gäller det att göra sig populär hos de små för att förhindra konflikter.
Med andra ord, jag provar att muta dem med popcorn.....

Mod

Dagens mod
Klä sig i vitt när man ska umgås med barn
Trevlig dag, snart är det helg :-)

Sandigt

Vet ni vad det här är?

Det är en närbild på mitt badkar efter det att två skitungar har badat efter en dag på förskolan.... :-/

Omslagsflicka

För ett par veckor sen såg jag i Englas blogg att hon ramat in sitt Mama-omslag och hängt upp det på väggen tillsammans med några andra bilder. Det va ett fint arrangemang och ett coolt sätt att få visa upp ett "annorlunda" jobb.

Nu har tanken slagit mej att jag kanske borde göra detsamma. Nämligen hitta en fin ram och en hedersam plats i hemmet att hänga mitt Värden-omslag på. Vad tror ni om det?
Hiss eller diss... ;-)

Jag önskar att jag hade tagit bättre hand om mitt mediaförflutna. Idag hade det varit kul att titta på 20 år gamla Bullen-filmer å sånt, men då när det begav sig var det stor stor skämskudde. Detta innebar att alla band med tv-inspelningar är väl undangömda, så väl undangömda att jag inte hittar dem själv ens :-(
Kan det finnas nån som har kvar Babyboom-inspelningen med Emma Wiklund och Ann Söderlund? Vet att det va många av "er" som spelade in från tv... Vill så gärna kolla (bakom en stor kudde förstås).

Bilden är lånad från:
www.englasshowroom.com

Kultur med Holmström & Hedman

Ikväll har Carina och jag varit på föreläsning med Magnus Hedman. Ni vet fotbollsmålisen.... Det gäller att variera sig, man kan ju inte shoppa, luncha och springa jämt ;-)
Jocke trodde först att jag hade blivit spritt språngande som gått å blivit fotvollstok på gamla dar. Men nä, det va nog mer Magnus tema "personlig utveckling" som lockade mej. För oj oj oj vilken resa han gjort.
Som liten kille i Vårby Gård började han målmedvetet kämpa för att lyckas med fotbollen, och han nådde sina drömmars mål och hade allt man kan önska sig. När sen karriären tog slut hade han inget att falla tillbaka på. Han har tappat bort sig själv och sitt egenvärde....
Magnus berättade öppet och ärligt om alla misstag han gjort och påpekade värdet av att lära sig av sin historia. Man kan inte få saker och ting ogjorda, men man kan lära sig nått av dem.
Att våga vara sann och stå för vad man gjort och vad man tycker kan ju verka så självklart, men i ärlighetens namn är det nog nått vi alla kan bli bättre på.
Många kloka ord fick han sagt ikväll och jag hade önskat att det va fler ungdomar som fick höra honom tala. Jag tror verkligen att Magnus Hedman är en person som unga människor skulle ha respekt för och lyssna på, och förebilder behövs.
Det va i alla fall skönt att se att "löpsedels"-Magnus hade kommit till insikt, tagit tag i sitt liv och mådde bra.
När tid ges ska jag även läsa boken som han skrivit om sitt liv....

Utanför ramen

En vuxen person skulle vägra smaka detta. Det tog till och med emot att göra i ordning den här mackan ska ni veta. Men en envis fyraåring som bestämt sig för att han vill ha en smörgås med salami och kaviar på rår man inte på. Han visste precis vad han ville ha och i ett nafs va mackan uppäten.... Bläää....


Friskvård

Mellan jobb å jobb lyckades jag klämma in en kompisdejt och lite motion. Träffade Lotta och gick en skön promenad runt Långsjön. För mej va den helt igenom skön i alla fall, Lotta hade lite problem med skor och skavsår.
Den här timmen va friskvård för både kropp och själ. Heja heja, mer friskvård åt folket....

Flygande Jakob (ja jag vet, 30 år för sent...)

Häromdagen köpte jag en ny kokbok. Det är LCHF-recept som ska göra det lättare för mej att undvika socker i kosten. Nästan allt ser fantastiskt gott ut i boken och idag valde jag ut receptet på Flygande Jakob. Plättlätt att laga och det blev verkligen gott, serverat med ris (för de som ville) och sallad. Nu är jag proppis och tung i magen....

Jag sträcker ut mej på soffan och laddar inför kvällens body pump-pass. Försöker peppa mej själv med hjälp av nya numret av Topp Hälsa.
Men flygande Jakob fick mej inte att känna mej flygande, inte ens lite svävande. Jag känner mej som en strandad knubbsäl här på soffan :-/

Semestermåndag

Barnens förskola har varit stängd idag så jag va tvungen att ta en semesterdag. Stackars mej ;-)
Solen har skinit och barnen har varit ute och lekt hela dagen tillsammans med alla kompisar.
På eftermiddagen tog jag och Maria med oss "alla våra" barn och gick till den nya parken vid Britas gränd. Det va en resa som innefattade allt från näsblod till gyttjebad, men det var ändå väldigt trevligt. Vi va inte ensamma om att välja den här parken idag om man säger så. Det va fullt med (högljudda) ungar och (svettiga) föräldrar. Dock vill jag nu göra en dokumentation för framtiden: OLLE SOV I TRE TIMMAR...
Det är nämligen möjligt att mamman till "barnet som aldrig vill sova" redan har glömt detta i natt ;-)

Vad är egentligen skillnaden på en docka (visserligen fullproppad med batterier) och en bebis...?

Melina och hennes jämnåriga kompis fick en väldigt bra idé idag :-/
Kompisens sex veckor gamla lillebror skulle få sitta bak på Melinas cykel, i dockan Annas cykelsadel. Jag sa att de måste prata med bebisens mamma först, å då svarar den rådiga storasystern att de ska se till att mamman spänner fast honom ordentligt. Å Föresten så är han så tung så det är ett måste att en vuxen bär upp honom i sadeln. Sagt å gjort, de gick för att hämta bebisen...

När de kom tillbaka utan bebis frågade jag hur det kom sig, om det kanske va så att bebisens föräldrar tyckte att det va olämpligt att han skulle bli skjutsad av en femåring. Nej då, sa de små damerna, "men han skrek så väldigt mycket när vi skulle hämta honom och då kände vi att vi inte ville cykla med honom."

Vattendjuren i badhuset

Efter frukosten packade vi ihop oss och åkte till Huddingehallen
Om några veckor startar simskolan igen så vi förbereder oss med att känna på vattnet lite
Sommarlov o utlandssemester har gjort sitt för vattenvanan märkar man
Båda små är som fiskar både i o under vattnet
Melina träningssimmade i 25-metersbassängen
Åkte vattenruschbana o hoppade från trampolinen
Måns hoppade från kanten utan att tveka
Simmade under vattnet o åkte ruschkanan
Nu längtar vi lite till att våra badfredagar ska dra igång igen
 
 
 

Dagens grattis

Grattis till världens finaste och härligaste Måns Love på namnsdagen
Mamma älskar dej ut i rymden och tillbaka igen...

Tennis

I helgen spelas det KM i tennis ute på landet. Självklart var vi där idag och hejade och gav vårt stöd till Tomas som representerar vår familj. Han spelade bra och vann två av tre matcher och imorgon blir det kvartsfinal för honom.
I en paus mellan matcherna ville även Rudbusarna ut på banan och slå några bollar OCH prova på att döma.
Efteråt svalkade de sig med ett dopp i sjön, och Melina simmade som fisken själv. Tyvärr ville hon inte bli filmad.... Själv stannade jag på bryggan, fast det såg så härligt ut i vattnet. Tänk om jag har badat för sista gången den här sommaren? Hoppas inte det....

Till mormor

Småfolket har pysslat och bakat
Krya på dej mormor....

Nytränad

Man vet att man tränat på bra när man knappt orkar lyfta armarna för att tvätta håret efteråt. Å hålla en hårfön är nästintill omöjligt.....

Happy Friday

Första fredagen efter semestern
Det är nått särskilt med det
Efter en intensiv vecka ska vi äntligen få vara lediga tillsammans några dagar igen

I vanliga fall är fredagar lika med simskola
Men eftersom simskolan inte börjar för ens om tre veckor så ska vi ha fredagsmys ikväll precis som alla andra vettiga familjer

Tydligen har jag noll koll på det här med fredagsmys
Småfolket blev inte riktigt nöjda
De gnällde och gnölade en bra stund
Sen gick grönsakerna ner i alla fall
Kanske i brist på annat
Dippsåsen lämnade de i stort sett orörd

Nu är alla sängar renbäddade
Småttingarna är nyduschade o sover sött
Jocke kollar på hockey
Jag kollar på film, Dreamgirls
Imorgon ringer väckarn klockan åtta
Happy friday....

Femåringen spontansjunger lite

Lögnaktigt...

Vid sextiden i gränden
Hemglassbilen spelar sin välkända signaturmelodi utanför

Melina: Varför tutar glassbilen här?
Måns: Den är på väg till mormor och morfars land
Melina: Aaaa, eller till Övik
Vi vuxna ler och håller med....

Den dagen det uppdagas att glassbilen kör på fler adresser än de ovanstående vill jag inte vara i närheten


Torsdagsvän

Anna har varit hos mej och barnen ikväll. Ätit köttfärssås (tack Jocke) och fruktsallad. Det är skönt med vänner som står ut med att få öronen sönder tjatade av glada och nyfikna ungar.

Å dessa små kom självmant och sa att de va trötta och ville sova vid 20.30-tiden. Och sen somnade de själva. Utan minsta knorr. I sina egna sängar. Trots att vi satt där nere. Hade jag inte haft besök skulle jag älgat ner till centrum och köpt mej en trisslott.... Plötsligt händer det liksom.

Jag fick ett par timmar i lugn och ro med en gammal god vän, det är inte illa.... Å jag fick en finfin blomma, som jag tror att Jocke kommer leta rätt på en snygg kruka till imorgon.


Om när Elgiganten bestämmer sig för att halvera priset dagen efter jag har varit där och handlat...

Tack och lov har Elgiganten "lägsta pris garanti"....

Annars hade väl detta fallit under lagen om livets alla små djävligheter?

Karl-Alfred

Jag har fått ärva en konflikt
Tack så hemskt mycket
Sambon lovade fyraåringen något igår som han inte kunde hålla
Jag måste därför spela Karl-Alfreds Skattsökarspel
Ett sällskapsspel från 7år
Han förstår inte reglerna
Eller han vill inte förstå
Han har egna regler
Jag hatar det
Regler finns väl för att följas eller?

Sambon är nog nöjd i alla fall
Fast det han inte vet är att han ska få en överraskning på fredag morgon när han kommer hem från jobbet
Han ska få en spelstund med sin son
He he he...
Å glömmer Måns bort
Då lovar jag att påminna

Jag är frustrerad
Men den magra och enarmade sonen är mycket nöjd.....


Tjejkväll

Ikväll har det varit tjejkväll här i gränden (okej, de va tre grabbar i huset också). Det är lätt att ordna, och det ger så mycket energi. Det är viktigt att förgylla vardagen med härlig samvaro, då blir inte den där tvätthögen lika tuff att ta sig igenom.

Det är kul att kunna samla ihop brudarna trots att ekorrhjulet och snurret är igång igen. Alla har sitt vardagspussel att lägga, men jag måste säga att dessa tjejer kan det här med knep å knåp.

Trots föräldramöten, sambos som jobbar, skånebesök och springtävlingar kom Lotta, Yvonne, Pernilla och Carina hit. Till och med Linda flög hem från Mallis för att vara med.... Lovely <3

Tusen tack för ikväll, å för alla fina blommor och presenter....
Snart ses vi igen :-)



Glass och Folköl

De va så kul, jag måste bara berätta....
Igår när Melina va ute på gården och lekte, hade någon av hennes vänner bjudit henne på en glasspinne. Självklart är hon väldig nöjd och glad över det och berättar skrytsamt för oss andra när hon kommer hem.

På kvällen när vi gått och lagt oss säger Jocke till mej med allvarlig röst: "Det är nu det börjar, det är nu vi mister kontrollen"
"vad menar du?" undrar jag
"jo, idag är det glass hon bjuds på i parken utan att vi vet om det. Om 15 år bjuder nån på en folköl...."

Men det är skillnad på mej och Jocke. Den tanken gör mej inte orolig. Jag tänker att det kunde vara värre. Om min 20-åring vill smaka folköl i parken så är det ok... Det känns lugnt tror jag.

Frestelsen

Hela dagen har befunnit mej i ett hav av socker, godis, pizza, fiskpinnar och fikabröd. Självklart har jag tackat nej till allt.... Jag har lovat mej själv att undvika socker en tid (undra hur lång tid) och jag startade idag. Toppen!

Efter ett tungt och segt pass på gymet känner jag mej som en urvriden disktrasa. När jag kommer hem möts jag av detta....
De är fortfarande ljumna och de doftar ljuvligt. Hur ond sambo har jag egentligen?

Idag är jag stark

Sitter i Huddingehallen och väntar på att body pump-passet ska köra igång. Jag har lite ågren, eftersom sommarlovet varit väääldigt långt. Men jag får gå på rutin och vilja idag. Tittar på den här tavlan som hänger här bredvid mej...

Upp å igång

Nu kickar vi igång ht-12
Trött som bara den
Men glad ändå
Laddar med lite grekyoggi i magen
Med bär från egen täppa (nästan)
Känns bra
Hej på en stund

Materiel kärlek

Ibland kan lycka vara väldigt materiel
Jag kan säga att det va kärlek vid första ögonkastet
Jag va verkligen i behov av nya verktyg
Å det har jag fått idag
Champagnefärgade, så fina
Å att fönen sen va den bästa som jag någonsin har provat gjorde ju inte kärleken mindre
Är riktigt förväntansfull över vad plattången ska kunna åstadkomma

Men...
Nu ska ni icke förvänta er att jag bränner mina hårsnoddar
Men förutsättningar finns nu för variation
Nu när jag har bra (och snygga) verktyg (väldigt kvinnliga) att arbeta med

Det känns okej...

Nu är det inte semester längre
Bara en helt vanlig söndag
Känns konstigt... :-/
Imorgon ska jag tillbaka till jobbet
Med skräckblandad förtjusning
Nä, de kommer nog gå bra

Dags att få tider o rutiner igen
Matplanering o storhandling
Träning, svett o puls
Dans- o simskola för de små
Å snart högskolestudier också

Slut på OS
Slut på gamla repriser på TV
Slut på godis o skräpmat
Slut på sovmorgnar o lata dagar
Slut på understimulerade barn

Det känns okej....

Invigningsfest

Projekt "lekstuga" är inte helt klart än
Men vi inviger den med bärfika
Om det är nån som vill skicka post går det bra också

Fyra små rätter

Melina har hittat nått, men vad....?

Månsa cyklar

Fredagsmys idag...?

Lillan är ledsen vid nattningen
"varför fick vi inget fredagsmys?" undrade hon
Jag tänker... Fredag?
"när man har varit ledig så här länge är det lätt att glömma vad det är för dag. Nästa fredag ska jag inte glömma..."

Nä, nästa fredag har jag jobbat en vecka.... Då är jag inne i ekorrhjulet igen ;-)

Sista dagen på sommarlovet - Bandängen

Sista dagen på sommarlovet spenderade vi på Bandängens parklek i Bandhagen
Riktigt trevligt ställe där vi hängt många gånger förr
 
Synd bara att vädret va lite ostadigt idag
Det växlade mellan stråååålande sol, regn, sol, regn, sol, regn, sol.....
Fast det märkte inte barnen
Det är konstigt det där hur barn och vuxna reagerar olika på väder
När händer det? När börjar man bry sig om vädret....?
 
Vi hade matsäck med oss, pannkaka till de små och pastasallad till de stora
Till mellanmål blev det varsin stor glass
Vi har verkligen kört HCHF-dieten (mycket socker å mycket fett) nu på sommarlovet
 
Barnen lekte, cyklade, badade och tittade på djuren
Vi fick tjata med oss dem hem efter drygt tre timmar
 

Klippt

Lillkillen har varit hos tjejerna på Blondenen & Brunetten och gjort sig höstfin :-)
 
Före - mamma har kannat snällbena för att håret inte ska hamna i ögonen
 
Provsitter, "mamma jag kör Doc Hudson"
 
Pågående process -  Pappa håller koll
 
Efter - Sötast i stan med blooood i håret

LdiR

Vet inte om jag egentligen behöver fler skor, men jag är så sjuuukt sugen på att köpa mej ett par LdiR...

Grönt är skönt

Jag har verkligen inga gröna fingrar
Men jag måste ändå visa er mitt köksbord
Det har slumpat sig så att en trio uträknade växter har tagit plats där
En murgröna som övervintrat fån i fjol
En krukbasilika som jag köpte på kvantum på försommaren
Och en packe liljor från Coop som jag köpt för reapriset 10 kr
Mot alla odds lever de, frodas och verkar må hur bra som helst
Hur är det möjligt....

Nya långkalsonger

Igår när vi va i Huddinge centrum passade jag på att hämta ut ett paket. Jag har fyndat lite i Me & I's webbshop där de hade 70% rea, me like :-)

Bl.a. köpte jag ett par jättefina, sköna, mysiga shorts, tyvärr alldeles för stora. Men det va en chansning :-(

Favoriten bland fynden blev genast ett par röda leggings. Jag provade dem, och sen va jag fast. Tog aldrig av mej dem igen. När jag frågade Jocke va han tyckte om de nya byxorna svarade han att han tyvärr inte kunde se nån skillnad när jag bytte från ett par röda byxor (chinos) till ett par andra röda byxor (långkalsonger)... :-/

God morgon

Väckarn ringde 7.30
Jag skyndade mej in till de små och drog upp rullgardinen
Här ska börjas vända dygnet rätt igen
Jag sa att Melina skulle komma upp å gosa med mej, att jag längtade efter henne
Hon knorrade till svar och sa: "Fråga Måns istället"
Måns sa bara: "släck lampan, släck lampan"
Hallå, vaddå lampa?
Solen skiner, det är morgon....

Mamman gjorde sen sitt bästa för att vinna "bästa morsan"-titeln idag
Bakade scones och bjöd sömniga familjen på
De blev nöjda och glada

Alfons Åberg

Det här är vad jag hittar i min säng när jag ska gå å sova. Alla Rudbusarna har somnat i en hög, i VÅR säng. Likt Alfons Åberg har de pigga ungarna kört slut på den stackars pappan vid läggdags. Jag antar att de till slut har kompromissat och kommit fram till den här dealen som innebär TOKVARM säng för mej.
Imorgon är det jag som ansvarar för nattningen av småfolket. Jag förbereder mej redan nu, och ställer väckarklockan på 7.30... He he he....

Å medan Rudbusarna höll på med den här stöknattningen ikväll, hann jag läsa ut min braiga bok :-)

Fika till varje pris

Strömavbrott och hela huset slocknade. Ingen större fara för pappan tog barnen med sig en våning upp och byggde lego. Mamman kunde i lugn och ro ligga på soffan och läsa sin bok.... Ända tills det började suga i kaffetarmen. Hur stillar man kaffesuget utan el?
Jag gick upp och frågade om det va nån som hade lust att följa med mej till Huddinge centrum för att fika. Å tänka sig, jag fick napp på alla tre. I samma stund som vi skulle ta på oss skorna öppnade sig himlen och regnet öste ner och jag ångrade mej genast och önskade inget hellre än att stanna inomhus. MEN, har man lovat småfolket fika måste man tyvärr stå för sitt ord. Fram med paraplyer och ut i regnet bara...

Kompisbrunch & Vardagstankar

Idag startade jag dagen på Zetas Trädgårdscafé med Carina
Frukost för den som sovit som en klubbad säl till klockan tio i morse
Lunch för den som varit uppe med tuppen och hunnit jobba ett pass redan
En härlig stund med en av mina bästa, roligaste, snyggaste och klockaste väninnor
 
 
Nu börjar jag bli redo för vardagen igen, jag känner det
Jag längtar efter att träffa folk, boka upp mej
Hitta tillbaka till sunda kostvanor och träning igen
 
Det som oroar mej är dessa tidiga morgnar
Hur ska orka stiga upp klockan sex när klockan ringer?
Det finns inget jag avundas så mycket som morgonpigga människor
Livet måste vara sååå mycket enklare för dem
Jag menar, de slipper ju kampen mellan kroppen och sängen varje morgon
 
Sen oroar jag mej lite för plugget också
Fast jag förtränger det så gott det går
Det är ju faktiskt sommarlov fyra veckor till
Läsning, tentor och B-uppsats
Jag vet att jag fixar det, men jag vet också hur mycket energi som går åt
 
Annars vill jag välkomna vardagen
Självklart ska jag njuta av de här sista lediga dagarna
Äta upp mej som en gris inför julslakten
Gosa på mina ungar
Sova ut på morgnarna
Och förbereda mej så gott det går
Snart börjar jag lägga vardagspuzzlet ht-12

Äventyr på M/S Silja Galaxy (eller hur man kör slut på sina föräldrar på ett dygn)

Egentligen orkar jag inte, men jag ska skriva lite snabbt i alla fall. Jag har varit på en 23-timmars Galaxykryssning och jag är aptrött, på alla sätt och vis. Man skulle kanske kunna tro att jag har festat mej själv sönder och samman, men inte. Jag har bara varit på äventyr med Rudbusarna.

Till att börja med så är jag ingen van kryssare, så jag känner hur varje por i min kropp suger åt sig av varenda intryck runtomkring mej. Det är inte bra, för intryck finns det gott om på en båt full med människor. Det är barer och restauranger, butiker, shower, musik, spelautomater och lekland överallt. Allt syns och hörs och eftersom det är sommarlov va det en hel del kiddoz på båten också.

Barnen kräver sitt, å man vill ju att de ska vara nöjda och glada av den enkla anledningen eftersom gnäll och gråt är mindre kul. Därför har vi spenderar en stor del av dygnet på ett skräningt lekland och sen har vi tittat på diverse tacky shower. Barnen har druckit drinkar med paraplyer och glitter och dansat med överförfriskade damer.

Småfolket somnade sent och vaknade tidigt, jag gissar att de knoppade ca 8 av 23 timmar, och övrig tid har de varit i sitt esse. Det finns hur mycket som helst att besätta om saker som händer och sker, och folk som man möter. Men jag orkar inte, låter några bilder berätta istället.....

Förväntansfulla busungar

Här fyller vi på sockerdepån med världens största kakor

Drinkar med extra allt va beställt

Opp i det blå, ute på havet...

Energi som måste ut....

Mötet med Kapten Krok kräver ett eget inlägg, om det ens går att återberätta

Buffémat betyder att man inte måste sitta still under måltiden :-/

Dans och lek med Mumin och Lilla My

Glad Måns: "Mamma nu vet vi, Mumin finns på riktigt precis som Pippi och Bamse"

 

 

Personnebadet

Vi provar något nytt idag, Personnebadet, eller Hägerstensbadet som det kanske heter egentligen.... Solen skiner på oss nästan hela tiden och vi har det riktigt skönt. Melina simmar runt som en liten fisk hela tiden och hoppar från kanten på det djupa. Måns paddlar på och simmar hundsim med armpuffarna på. Jocke och jag är aktiva föräldrar som simmar och leker med de små. (Å i hemlighet drömmer jag om framtidens sommardagar då jag kan va en sån morsa som solar och läser en bra bok vid badet. Jag såg flera sånna idag, det verkade soft.....)

Love in Manhattan

Sent omsider somnade i alla fall barnen igår kväll. Jag bävar för den dagen det är dags att börja vända tillbaka dygnet :-/ I alla fall fick jag och han jag bor med ett par timmar på tuman hand tillsammans med lite chips, dipp och en film jag lånat av mamma och pappa. "Love in Manhattan", ett romantiskt drama från sju år. Fin kärlekshistoria, om än lite sorglig. Jocke grät så tårarna sprutade... Japp, det är sant. Hans reflektion efteråt: "Kan du låna en film som inte är så sorglig nästa gång? En komedi kanske....?"

Fredagsmys

Nu är det fredagsmys, om det så är det sista vi gör. Nu är det slut på veckan det är dags för fredagsmyyyyyys ;-)

Sej hej till Anna

Under sommaren har vi utökat familjen med ytterligare en medlem. Vi är numera fem i familjen. Överallt följer vår bebis Anna med. Och alla hennes grejer... Tex hennes vagn :-/ Men det går bra, vi hjälps åt att ta hand om henne. Hon är inte särskilt gnällig eller tjatig, jag skulle till och med kunna kalla henne tålig. Hon har nog mest tålamod av oss alla i familjen....

Jag har sommarlov ett tag till...

Idag har jag bland annat:
Målat lekstugan
Plockat smultron
Tagit hand om uteblommorna
Lyssnat på sommar  P1
Letat på vinden efter vackra inredningssaker
Diskat för hand
Fått nya myggbett
Ätit glass
Bläddrat i gamla tidningar
Haft grus i skorna
Ätit sallad direkt från odlingsbänken
Badad i sjön
Kollat på Ernst
Å tagit på mej en fleccetröja framåt kvällen
 

Ett ögonblick av harmoni och lycka

Barnen leker med lego tillsammans helt konfliktfritt. Jocke sågar, spikar och snickrar. Jag läser min bok.... Alla är nöjda och glada. Ett ögonblick av harmoni i stugan. Det är värt att dokumentera....

Falu röd

Målar falu rött, första varvet. Och detaljerna blir vita, kryddade med småkryp och björkfrön. Grrr... Jag ger upp, jag går till stranden istället..,

Humor

Han är kul, han har humor... Verkligen :-) Han har ritat fint och skrivit ett kort, till sej själv, utan avsändare. Sen lägger han det i vår brevlåda, och väntar.... Han ber Melina gång på gång att hon ska gå ut och kolla om det har kommit nån post. Han säger till mej "mamma, jag ska överaska Melina" Å jag förstår vad det betyder, nämligen: Melina kommer bli överraskad när hon ser att det ligger ett kort i brevlådan, sen kommer hon bli riktigt riktigt avundsjuk, ledsen och arg för att det inte är till henne. Å Måns kommer le och njuta och vara skrytsam....