Tack 2014

Som sig bör så här på årets sista dag ska jag försöka sammanfatta året som gått. 2014 har varit ett härligt år på många sätt, men också ett år med många nya insikter och lärdomar om livet....

Det var i Januari som jag efter tre års studier och 210 högskolepoäng kunde plocka ut min lärarexamen. Det var en fantastisk känsla att trots mycket slit och stundtals många tvivel äntligen vara klar. Denna bragd firades sen på både längden och tvären...
När Februari kom var det dags att börja jobba heltid och försöka hitta någon slags vardag. Det var en salig blandning av vardag och fest och en hel del sjukdomar. 
I början av Mars åkte familjen till Bangtao Beach på Phuket i Thailand och stannade i tre långa, sköna veckor. Det var ett välbehövligt avbrott och gav oss ordentligt med tid att landa och bara få vara med varandra. Den resan blir ett minne för livet. 
I April tog jag beslutet att börja prioritera kropp och hälsa. Jag antog utmaningen att träna och äta bra "mellan påsk och midsommar". Jag fick hjälp av min PT, kämpade på och klarade målet, även om jag stundtals fick betala med både blod, svett och tårar. 
Maj kom våren och vi hade många dagar med fint sommarväder. Känslomässigt är maj en knepig månad. Så många måsten och samtidigt så mycket längtan efter något annat. Jag jobbar på och tränar så mycket jag bara orkar. Samtidigt drömmer jag mej bort, struntar i vardagen och går på en hel del roliga fester och föreställningar.
Juni handlade i stort sett bara om att avsluta alla påbörjade projekt och delta på olika former av sommar- och avslutningsfester. För att bara nämna några så festade vi på jobbet, på fotbollen, på Måns förskola, på Melinas skola och så va det examenscermoni på Södertörn. 
Juli innebar att vi påbörjade en sex veckor lång semester. Vi inledde med brorsan och Malins fina bröllop och avslutade med en skön solresa till Svarta havet. 
I Augusti drog allt igång igen. Det va skolstart, kick off och rutiner igen. Bara hoppa på tåget, tuta och köra igen...
Aldrig har det väl pratats så mycket politik som 2014. I September var det dags för riksdagsval och ingen kommer väl någonsin glömma Sverigedemokraternas framfart och den livliga debatten på sociala medier. Reinfeldt förlorade statsministerposten och Löven försökte bilda regering så gott han kunde. 
Oktober och November regnade det och var grått. Hela tiden, varje dag... Jag skolade in en ny grupp med småknattar på jobbet, fortsatte att kämpa mot demonerna på gymet och fixade och trixade med vardagspusslet här hemma. 
Under December har jag faktist bara haft ett mål, att hålla näsan ovanför vattenytan. Jag tror aldrig att jag har varit så slutkörd tidigare. Jag försökte hålla alldeles för många bollar i luften samtidigt vilket gjorde mej sååå totalt dränerad på energi och lust. Jag jobbar till 16 dagen innan julafton, Melina får öroninflammation och Måns får halsfluss. Som grädde på moset visade det sig sen att Måns även utvecklat beröringsallergin Dermografi. Sista veckan på året blev det fem läkarbesök med barnen... 

Tack för berg- och dalbaneåret 2014
Jag önskar dej ett fantastiskt 2015

Annandag jul

Nu är glada julen slut...
Vi har trotsat diverse sjukdomar och firat jul i alla fall två dagar i följd
Ätit god mat och bytt julklappar 
Brandis har jobbat 24 timmar
Men vi andra är utvilade


Nu ska vi njuta av ett härligt vinterlov
Ledig en och en halv vecka till
Lyx... 😍

Dagen före...

Da'n före da'n, vi är redo...
Granen är klädd
Paketen är inslagna
Pepparkakshuset är pyntat
Julskinkan är griljerad och provsmakad
Bingolotterna är köpta
Uppesittarkväll i Gränden
Vi vuxna sippar på lite julmust
Måns dricker Kåvepenin
Melina dricker Amimox
Skål och god jul från ossVi borde göra slut nu....

Tittar bara in och säger hej…. Det var ett tag sen och det är så det kommer bli. Jag har bestämt att stänga ner bloggen till nyår... Det va verkligen inget lätt beslut, men allt måste ha sin tid. Bloggen har varit min dagbok och det har för det mesta varit riktigt roligt att skriva, men nu är det nog dags att göra slut. Kanske dyker jag upp i något annat forum, vi får se.

Jag har inte gjort babyalbum till mina barn eller sparat alla deras teckningar, men jag har så gott som dagligen under fem års tid dokumenterat vår vardag tillsammans. Det har varit många glädjestunder med mycket skratt, nyfikenhet och tokerier, men även allt annat som hör livet till lite… Sorg, ilska, krångel och trots. En salig blandning av livet, lite yta och lite djup, vardag och fest.

Jag älskar att titta tillbaka i bloggen. Minnas hur det var när barnen var små, och se hur det som var så självklart då känns så främmande idag. Jag har ofta känslan av att jag trampar vatten, eller springer i ett ekorrhjul. Jag kämpar och kämpar men ser sällan några större resultat, det är som att jag sliter förgäves. Men när jag tittar tillbaka blir det tydligt vilken enorm resa jag gjort under de här hem åren. Jag har bytt jobb, tagit mej igenom en treårig högskoleutbildning, renoverat hela huset typ, börjat träna, slutat träna och börjat träna igen. Allting samtidigt som jag vårdat och fostrat småfolket...

Jag har halkat in och ut på så många bananskal (hoppsan hejsan är jag här nu? typ), lärt känna nya människor, reflekterat över livet och hittat nya intressen. Ja ni förstår att man behöver ta ett metaperspektiv ibland, men det roliga är att hela den här resan har många av er varit med på. Egentligen är det väl bara en sak som jag trots gediget slit inte lyckats förändra under de här åren. Jag sitter fortfarande på tröskeln när barnen ska somna…

Andra advent

Och nä, jag har inte tänt mågra adventsljus än
Å inte har jag köpt mina julklappar heller
Kniven mot strupen som vanligt
Jag blir så trött på att vara jag...

Men vi har haft en skön familjehelg i alla fall
Supergod hamburgemiddag på Boston Grill
Å "fullt ös"-konsert i Globen med bla Petter, Tomas Ledin och Veronica Maggio 
Sovmorgon imorse, vi sov bort fotbollsträningen faktiskt
Lite hemmafix och sen en sen släktlunch med mostrarna och lillebror med tillhörande fru hemma hos mor och far
Full fart till Huddingehallen för att examinera Månsan
Vi fick köpa ut gula baddaren och Guldpingvinen
Bra jobbat 👍

Jag avslutar helgen med Torpederna på 4:an
Det måste väl ändå va det roligaste som går att se på TV just nu

Meningen med livet

Ikväll är det "date night" med Brandis
Som jag längtat