På G igen...

Ok, jag lämnade hemmet ett par timmar och Jocke tog det som en signal om att han fick fria händer i hemmet under tiden. Detta är mitt sovrum, och så här såg det ut när jag kom hem. Han har med andra ord dragit igång nästa projekt här hemma. Håll tummarna för att det inte tar tre och ett halvt år innan det blir klart. Och sätt en peng på vem den första blir som ramlar in i den här "högen" under en av alla nattliga promenader, och vem som kommer vakna av att en gunghäst/kartong/kasse ramlar ner i huvudet på en...

Fredagsmys :-/

Att fredagsmysa med Rudbusarna är verkligen inget lätt uppdrag... SUCK!

Torsdagskultur....

Idag fick barnen vara hemma från förskolan och mysa med sin pappa på förmiddag
Själv roade jag mej med möte på jobbet och bedömningssamtal med chefen på fm

Efter en gemensam pannkakslunch åkte vi till Tumba
Jag hade ordnat så att vi fick se konståkningsshowen "Trassel på is" i Ishuset
Showen byggde på Disenys film om prinsessan Rapunzel
Barnen satt som ljus och tittade hela föreställningen

Måns va i och för sig lite orolig för att isen skulle spricka
Övertygad om att de skulle ramla ner i vattnet då

Melina som till en början va skitsur och absolut inte ville följa med på "en tråkig föreställning då man måste sitta still och inte får åka med på isen själv" va väldigt fascinerad över hur de åkte och dansade på isen


Showen avslutades med att alla medverkande, 115 barn och ungdomar, åkte och dansade
till Danny Saucedo´s Amazing, det va mäktigtEfter föreställningen fick vi möjlighet att träffa Rapunzel
Till och med Rudbusarna blev lite "starstruck" och blygaHemma bearbetade barnen sin kulturupplevelse
Här är Rapunzel med sitt låååånga hår


Svartjobb

Två svarta kvällar i rad. Strömavbrott!!! våga hata vattenfall, det här händer alldeles för ofta. Jag har inte tid att leva utan el. Och om jag ville det så skulle jag bo i en hydda i skogen, men det gör jag inte. Jag bor i ett hus i den moderna civilisationen. Suck!!

Igår fick Jocke massera min onda rygg samtidigt som vi diskuterade tonårsliv. Det gäller att ligga steget före och vi föräldrar måste ta oss tid att snacka ihop oss ordentligt. Det blev ett väldigt intressant och givande samtal. Jag utgick ifrån mina erfarenheter och han utgick ifrån sina, men sånt tänker man inte riktigt på när man är mitt uppe i samtalet. Man är så fokuserad på hur man själv har upplevt en tid, att man lätt glömmer att ens egen bild inte självklart behöver vara normen för alla. Mycket har säkert att göra med att jag gick på typ Sveriges största och mest slitna gymnasieskola, samtidigt som han flyttade hemifrån för att gå på pojkinternat i en mindre stad.
Klart so korvspad att vi har olika syn på tex tjejers roll i skolan...

Ikväll har vi inte varit lika djupa. Ikväll har vi ägna oss åt mörkerträning. Jocke va PT med pannlampa och instruerade mej med olika ryggövningar. Tänk om nån såg oss, måste sett jättekul ut.
Jag har så fruktansvärt ont i min rygg igen. Jag vet precis varför och jag får skylla mej själv. Men det gör lika ont ändå.... Aj aj aj. Det gör ont precis hela tiden. Även när jag bara ligger blickstilla. Måste ta tag i detta, om jag bara orkade....

Matte

Jag har plockat undan mina gamla språkböcker nu, väldigt modigt eftersom jag väntar på två orättade tentor. Men jag är sååå redo att gå vidare och påbörja nästa delkurs. Nu blir det matematik fem veckor framöver.
Eftermiddagen har jag tillbringat med näsan i dessa två böcker. Intressant, igenkännande, spännande och tankeväckande....


Körsbärsparken

Igår vidgade vi våra vyer och åkte över gränsen till Botkyrka/Tullinge. Vi spenderade eftermiddagen i körsbärsparken. Jag, Jocke och småfolket. Vi hade hela parken för oss själva. Tänk om solen hade varit med också....
Alla var mycket nöjda och glada, det är dom här timmarna som gör vardagen lite lättare och roligare.

Eufori

Först händer det ingenting, sen händer det ingenting, sen händer det ingenting, sen händer det ingenting... I tre och ett halvt år...

Sen plötsligt händer det...

Jag är så lycklig, jag är euforisk (och lite hög på träolja...)

Hur snabbt kan en helg försvinna...?

Hur snabbt kan en helg försvinna? Det säger bara "poff" så är den över....
Jag längtar sååå mycket efter ledighet. Kan det bero på att jag jobbar och pluggar och har häcken full hela tiden? Visst händer det lite roligheter ibland också, men hela tiden har jag massa "måsten" som hänger över mej.
Den här helgen har jag skrivit kompletteringen till "den U-nderbara tentan", samt läst på ännu lite om sverigefinnarna.  På tisdag blir det redovisning och sen klappar vi igen den här delkursen. Ska bli så skönt att gå vidare med lite matematik istället..... (Fast vem vet, kanske måste jag komplettera även den här tentan).

Idag tog jag och småfolket en promenad i vårsolen, hem till mormor och morfar som bjöd på våfflor. De är så duktiga de små, knallade på både dit och hem utan vagn. Jag sa åt Melina:
"Idag tar vi det lite lugnt hos mormor och morfar, du springer inte runt och skriker"
"Nä då, sånt gör jag aaaaaldrig på våffeldagen" svarade hon
Eller hur...?När vi skulle gå och sova fick vi syn på Jupiter, Venus och Månen på himlen. Eftersom Melina trodde att det var Kina som lyste så starkt va jag tvungen att leta fram lite gammal kurslitteratur och ge barnen en snabblektion i Astronomi. Bara att pumpa ungarna fulla med fakta, dom suger åt sig som svampar har jag märkt.Naturligtvis va vi tvugna att avsluta dagen med en liten konflikt. Den här gången var det Melina och Märta som inte hade vett att va tysta. Den ena jamade oavbrutet medan den andra tjattrade på. Efter massa tjat och gnat om att de måste vara tysta, höll på att bli galen: "Tysta nu, innan jag får ett frispel".
"Frispel, vad är det för spel?" undrar hon.
"Det betyder att Märta får sova hos mej inatt" svarar jag
Och så blev jag med katt inatt, tur att Jocke jobbar........

image description

Latlördag

Idag är en sån här dag då man får absolut ingenting gjort. En dag som bara rinner mellan fingrarna på en.
Dagen började klockan sex fast jag tydligt instruerat ungarna om att vi skulle ta sovmorgon. Vägrade kliva ur sängen trots att de tjatade och bråkade på mej, det blev morgon TV tills Jocke kom hem från jobbet ett par timmar senare.

Efter att jag hade fått slumra en liten kvart till gjorde vi oss i ordning och åkte på loppis. Melina "fyndade" en sprillans ny digital kamera, medan Måns rotade runt bland gamla Mc Donaldssaker för 1kr styck. Sen köpte vi oss ett litet husdjur, katten Märta som jamar och jamar och jamar och smyger efter oss hela tiden... He he he, tur hon har on/off-knapp ;-)

Eftermiddagen har tillbringats med alla andra barnfamiljer hemma på gården. Vi tände grillen och åt lunch tillsammans, barnen lekte och vi snackade. Solen sken och timmarna gick. När vi kom in igen slocknade far och dotter på soffan, helt utslagna. Sonen försvann bort i en film och jag blev apatisk och fick inget alls gjort.

Räddningen va att jag fick kontakt med Måns, gav honom en visselpipa och uppdrag att väcka sin syster och sin pappa. Det gick helt enligt planerna, fast inte helt utan sura miner. Nu har jag i alla fall skickat iväg dem. De ska tanka bilen, köpa batterier till kameran och köpa med sig thaimat hem.

Som sagt, en sån här dag då man får inget gjort. Inte ens en middag orkar jag slänga ihop....

Fredagsmys på mitt vis

Jocke är på jobbet. Jag sitter på en stol mitt i barnens sovrum med ryggen vnd mot dem, och väntar på att de ska somna. Eftersom vi har spenderat hela eftermiddagen i simhallen gissar jag att det kommer ta max tre minuter. Idag slapp jag "äventyrsbadet", barnen och jag badade i stora 25 metersbassängen istället som va full med leksaker. Så skönt att slippa trängas med alla andra föräldrar och krypa runt och frysa i det där grunda vattnet.

Japp, nu sover dom och jag kan plocka framfredagspåsen. Sen ska jag kolla på Skavlan som gästas av föräldrarna till den där lilla tjejen som försvann på en semesterresa för några år sen. Ingen mer än de skyldiga vet vad som hände, och jag undrar verkligen... Hua, hemska tanke!

Annars då? Trappan är skitfin, fattas bara en omgång med slipmaskinen och lite olja. Det tog tre och ett halvt år, och mycket tjat och gnäll att få den klar. Men som sagt, nu är jag väldigt nöjd. 
Nu kan jag tänka mej att låta honom vila nån vecka innan vi drar igång med nästa projekt... he he he...

Jag känner mej rik. Pengaåterbäring dimper ner från alla möjliga olika håll. På ett dygn har vi fått både skatteåterbäring och ersättning från Trygg Hansa för Måns sjukdom i höstas. Sen fick jag en utbetalningsavi från Vattenfall igår som jag inte fattar varför jag fått, men jag antar att jag bara ska tacka och ta emot. Ska passa på att njuta några dagar, sen får jag väl en käftsmäll nästa vecka när studenten ska betala räkningarna. Då är jag tillbaka i verkligeheten igen. Å på torsdag ska jag ha bedömningssamtal med chefen, håll tummar och tår för att hon vill ge mej massor me pengar.

Nä, nu ska jag hänga en tvätt, ingen rast ingen ro... Å sen kolla på Skavlan :-)

Världsmästare i ordbajseri

Tisdag, skoldag och vi fick tillbaka våra tentor
Sju sidor om barn och språk
Jag läser och suger åt mej lärarens kommentarer

"Klokt ifrågasättande, barn gör inte fel - de gör annorlunda!"
"Intressant"
"Ja!"
"Mycket intressant!"
"Ja"
"Bra"
"Bra"
"Mycket bra, gör det!"
"Intressant, och besvis för att han behöver stöd"
"Ja"
"Javisst!"
"Intressant och igenkännande analys"
"Bra genomgång av L1 ordinlärning"

Betyg: U
U som i Underbart tänker jag
U som i Underkänt menar fröken

Jag hade visst inte skrivit nått om L2 ordinlärning
Så kan det gå
Har jag berättat att jag är världsmästare i ordbajseri?

image description

Bara att plocka fram fru Håkansson igen mao

Balla bananer :-/

Femåringen är kulturintresserad
Hon frossar i sång, dans och musik
Hon analyserar och lär sig texter
´
Idag visade hon upp ett smakprov på den senaste lärdomen
Hon har lärt sig hela texten på "Sean den förste Banan"
Hela texten, även de fula orden
Hon är sååå stolt

Studiedag

Söndag och studiedag
Steg för steg lär jag känna "min" nationella minoritet
Sverigefinnarna

Men det kunde varit värre... ;-)

Plötsligt händer det....

Jag vaknade utvilad och glad klockan 7.22 i morse och Melina vaknade klockan 8.00 på ett strååålande humör.

8.30 går jag in till Månsa, pussar på honom och försöker få honom att vakna. Han vrider på sig, drar täcket över huvudet och mumlar "jag vill sova lite till..."

Som sagt: plötsligt händer det... ;-)

Just nu!

Just nu håller jag på att få värmeslag. Sitter iklädd jeans och långärmat i en tempurerad simhall. 28 grader i vattnet, säkert 35 i luften. Jag vägrade byta om idag. Sitter på en plaskblöt bänk i mina jeans och väntar. "Någon" kommer bli sur när hen upptäcker att jag offrat hens handduk för att slippa en våt fläck i stjärten....
Hänger ni med när jag skriver hen? Könsneutralt och omdebatterat. Jag tycker att det känns helt ok. Men iphone hänger inte me i svängarna. Den vill att jag skriver hem (hen) och Jens (hens). Hi hi hi ;-)
35-åringen simmar fram och tillbaka, duktiga hen. Småfolket befinner sig bakom ett turkost draperi i 40 minuter å jag har ingen aning om vad de gör. Förhoppningsvis lär de sig att simma.

Sen då, vad händer då?
35-åringen åker till stan och firar födelsedagen med män från norrsidan. Visst måste man väl ändå sluta säga killar nu, 35-år är så vuxet.
Småfolket ska sova hos farmor och farfar, och mannen kommer även han att ansluta dit när firandet är över. Med andra ord blir jag solo ikväll, inatt och en stund imorgon.
Vad ska man hitta på då'rå?
Jo, ikväll slappa i soffan och läsa lite svinalängorna, inatt sova som en stock minst nio timmar och imorgon skriva klart tentan....
Roligare än så blir det antagligen inte.

Steget före

För en gångs skull ligger jag steget före
Nu ska jag överaska min älskling som sitter i hockeysoffan
Imorgon fyller han 35 år men då hinns inget firande med
Vi firar lite nu istället tycker jag
Grattis grattis :-)

Svinalängorna

Dags att sussilura snart, måste bara läsa lite först...
Nuförtiden väljer jag inte min kvällslektyr själv, det gör nån på södertörns högskola som snickrat ihop min lärarutbildning. Och tur är väl kanske det, för jag har fått möta en hel rad begåvade författare eftersom varje delkurs verkar ha en obligatorisk skönlitterär bok kopplad till sig utöver studentlitteraturen. Mycket läsning blir det.
Den här vändan läser jag svinalängorna av Susanna Alakoski. Min första spontana tanke var att glida på en räkmacka eftersom jag sett filmen, men sen kom verkligheten ikapp mej. Och tur va väl det, för efter att jag läst halva boken inser jag att det är en helt annan berättelse än filmen. Helt olika vinklingar av samma dysfunktionella familj. Boken är tragisk och fängslande, jag läser och läser....
Om tre månader har jag sommarlov och då väljer jag bok själv ;-)

När liten blev stor...

Vi ska göra oss av med vår älskade tvillingvagn. Det är med sorg i hjärtat som jag inser att vi måste skiljas åt, att vår tid tillsammans är förbi. I tre och ett halvt år har vi hängt ihop, och jag har verkligen varit supernöjd. Senast förra helgen rullade vagnen genom ett soligt Huddinge med två trötta ungar som passagerare. Jag fattar inte hur vi ska klara oss utan den, men nu är det i alla fall dags. Nytvättad och finfixad står den och mognar inför nästa uppdrag. Så redo för ett par nya gangsterungar.

Men se vad vi fann när vi tömde alla fack. Pang bom och jag är tillbaka ett par tre år i tiden. Napp å trasa, min femårings livlinor. Det bästa bästa å hennes allt. Nu har de legat minst ett och ett halvt år där, bortglömda i ett fack. Obehövda, osaknade, ogosade...
Utan att jag fattat varken hur det gick till eller när det skedde så har min bäbis blivit stor...

Kvällen då jag blev miljonär :-)

Nu ska jag skrapa månadens trisslotter och självklart hoppas jag på storvinst. Jag har abonnemang på trisslotter och får fyra stycken hemskickade varje månad. Det brukar ge allt mellan 0 och 100 kr i vinst, men spänningen varje månad är obetalbar. En dag kanske jag får skrapa fram en månadspeng i TV, vem vet...
Jag är med i postkodslotteriet också. Samma sak där, jag har vunnit en ny lott vid tre eller fyra tillfällen, väntar fortfarande på miljonerna. Men jag ger mej inte. Jag vill inte stå med skägget i brevlådan när Magdalena Graaf kommer och delar ut pengar i gränden.
Sammanlagt spelar jag alltså för 3000 om året, en sista minuten till solen. Och om jag räknar ihop att jag har spelat tre år kommer jag till Thailand...
Nä, så vill jag inte tänka. Jag njuter av min abonnerade vardagsspänning och postkodslotteriet ger mej möjlighet att stödja flera bra organisationer.
Önska mej lycka till...

Note to myself: Säg aldrig något högt....

Snälla någon gör slut på den här dagen, dagen har nämligen redan tagit slut på mej...
Eller egentligen är det inte dagens fel, den va solig, härlig och skön
Det är småfolket som kör slut på mej SURPRISE!!!!

Jag råkade säga det högt och tydligt idag ute på gården, flera männskor hörde mej
"Jag borde ha vetat för ett par år sen hur lätt det är att ha barn i 4-5 års åldern"
Jag ångrar mej och jag tar tillbaka varenda ord
Det är inte lätt på något sätt, det är enerverande, frustrerande och irriterande
Om Christer läser det här så tycker jag att han ska kavla upp ärmarna och vässa arbågarna
Det lugnar aldrig ner sig, förlåt om jag gett dej falska förhoppningar

Vi har varit på biblioteket, Bauhaus och hemma idag
Ungarna har varit högt och lågt och överallt
Samtidigt har deras röster va uppskruvade på högsta volym
De är inte rädda för någonting och beter sig helt gränslöst
De är de där ungarna som ni vet... Man bara tittar och himlar med ögonen
Jocke gjorde till och med en tvärnit på Lännavägen idag och ville släppa av dem

Jag har tjatat, skällt, hotat och mutat hela dagen
De bryr sig inte ett dugg, de ångar på, skrattar, busar och tramsar
Efter den här dagen borde de va jättetrötta, men när de ska sova larvar de sig bara
Och jag kommer när de ropar med både salva och vatten
De tror att jag är Alfons Åbergs pappa typ
Till slut stänger jag till deras dörr, jag orkar inte höra mer

Resultat
1. På en hundradels sekund börjar de gallskrika rakt ut i kör, oj det blev visst mörkt
2. När de inser att jag inte kommer in igen, klättarra den modiga storasystern ner och öppnar dörren och tänder alla lampor, jag hör hur hon säger till Måns: Vi tänder ifall mamma stänger dörren igen
3. De börjar snacka och skratta igen me varandra.... Suck jag ger upp!

Jag viker tre maskiner tvätt, syr i nya band på galonbyxorna, packar danskläder, packar extrakläder till förskolan, tar fram kläder till morgondagen, läser mina astråkiga skolböcker, plockar upp leksaker, slår in en försenad födelsedagspresent, försöker boka upp lite social samvaro tillnästa vecka....
Då hör jag plötsligt att de pratar om mej, och jag måste stanna upp i mitt fantastiska vardagsträsk några sekunder.

Melina: Måns jag önskar en sak
Måns: Vad då?
Melina: Att mamma aldrig skulle bli arg på oss mer
Måns: Det önskar jag me

Jag går inte på det där snacket, jag går ner och struntar i dem
Efter en tio minuter en kvart hör jag Måns ropa:
Mamma jag vill va din vän igen....
Å det vill jag me
säger Melina

Självklart måste jag gå upp och kramas och pussas med mina härliga ungar
Mina härliga jobbiga skitungar....

Nu ska jag kolla på Äkta människor och drömma om ett Hubotliv
Tänk va skönt om det fans en av- och påknapp på ungarna också

Korv och mello... TOPPEN!!!

Melina håller räkningen, idag är det den 10:e vårdagen
Någon har antagligen talat om för henne att våren kom 1 mars....
Långfrukost och morgon TV
Inte förens Linda och barnen klev över tröskeln och rakt in i vårt pyjamasmys får vi fart
In i duschen och på med kläder
Fast Filippa va skön, det första hon sa va: Min mamma har pyjamas på sig idag
Härliga ärliga ungar, och på den nivån höll vi det
Finns i sjön och ugnspannkaka

Solen sken ute och smälte snön och all is
En stor poollknande pöl hade bildats i parken där vi hängde
Det tar exakt 1 timme och 40 minuter innan Reima tec läcker in och man blir blöt
Det måste nog ändå anses som godkänt resultat eftersom det va Rudbusarna som testade
Rudbusarna är inte på något sätt milda eller försiktiga av sig när det kommer till utomhuslek
Själv satt jag i solen med Håkansson, och låtsades inte se vattenleken

Lördagsmiddagen bestod av (håll i hatten) korvstroganoff!!!!
Jag gillar verkligen korv, på längden och på tvären
Ändå äter vi inte det särskllt ofta
Det är synd att man måste skämmas för att man älskar korv
Mer korv åt folket tack (eller hur Hellen?)

Snart mello och godisfrossa
Hoppas att Måns håller tyst så man får höra låtarna ikväll
Skrikfesten som han bjuder på på lördagskvällarna är verkligen inte kul
Jag håller tummar och tår för Danny
Och så hoppas jag att Björn inte kommer sist, det pallar inte hans psyke tror jag
Han är så instabil nu, sluta säg dumma saker om honom

Ja, det va en liten rapporterin för er som tror att jag gått upp i rök
Nej då, det har jag inte alls
Jag har bara haft nått annat för mej liksom

Torsken...

Samtal mellan mej, Jocke och Melina vid middagsbordet idag...

J: jag har köpt hem mat o förberett med några nya recept
S: ok, vad då?
J: jo du vet den där torsken vi pratade om bl.a.
M: torsken?
S: japp, det blir spännande att prova nått nytt
M: visst att torsken gick vidare?
J: vidare?
S: ja Torsten gick vidare till final i melodifestivalen

Torsken i melodifestivalen...
Vi pratar nästan jämt samma språk här hemma :-/

Tredje i tredje....

Motion:
Huddinge runt (kändes det som) i strålande sol med hela la familia tog ungefär 2½ timme, med några stopp för lek och handling...

Mat:
Det va länge sen sist men idag blev det svenne-taco, och för första gången gick det hem, dvs barnen åt. Jag blir lika farscinerad varje gång jag hör om alla barnfamiljer som vräker i sej tacos varje helg, våra ungar har liksom aldrig varit särskilt förtjusta....

Kommentar:
Jag förklarar för Måns vad det är för slags hus (ett äldreboende) som byggs bakom Ivan´s. Måns spontana kommentar va: "ska mormor och morfar flytta dit nu?" Gulliga unge (som säkert riskerar att bli utan födelsdagspresenter nu)....

Sorg:
Modo förlorade mot Dif idag. Det va tydligen en superduper viktig match och det innebär att pappan är lite surig. Imorgon kommer svärfar hit också, undrar om jag vågar ta på Måns Dif-tröjan (bara för att liksom)....

Dåliga samvete:
Jag har inte öppnat studentlitteraturen på ett par dagar nu fast jag har apmycket att läsa. Motivationen är inte på topp direkt, och jag lär få sträckläsa hela söndagen istället...

Godispåse:
Innehåller bara sura karameller så  med all säkerhet kommer min gom vara svedd imorgon....

Hurtbulle:
65-åringen som sprang ikapp och förbi oss när vi va ute på promenad. Men i och för sig är det mina gener så än finns det hopp för mej me....

Heja heja:
För husfridens skull hoppas jag att Sean Banan går vidare till final från andra chansen. Det finns ju inget värre än ledsna och griniga ungar....

Rullar:
Peter Pan för de små och Bridesmaids för de stora. Jag längtar tills småfolket somnat, då ska jag garva så högt så de vaknar igen....

Den första vårdagen...

Första mars och Melina har informerat mej om att det idag minsann är "den första vårdagen"...

Ute smälter snön bort undan för undan. Vägarna är fulla av grus och solen tittar fram en liten stund varje dag. Dunjackan är alldeles för varm och här hemma har vi varit tvungna att sänka värmen.
Om en månad är det påsk. Tiden går fort och vi har fortfarande hela härligheten framför oss, jag menar våren och sommaren.

Snart är det dags att boka in en heldag på Tingeling för att göra sig vårfin.
Jag har förnyat lite i vårgarderoben, det blir en rosa vår. Till och med säljaren på MQ frågade om jag inte skulle bryta av med någon annan färg, men jag lovade honom att jag inte skulle bära alla kläder samtidigt...

Jag lever livet i ett rosa skimmer
Livet är härligtRosa energi

Jag har fått lite ny energi tack vare mina SATC-tjejer som kom förbi igår kväll. Hur härligt som helst att diskutera högt och lågt över en kopp te.
Varför ska det va så svårt att få ihop dessa dejter?

Å visst är dom gulliga som kommer med blommor, ljus och choklad på en onsdag... Rosa tema!