Nöjd och glad

En del undrar varför jag har det så stressigt på morgnarna. Jo det ska jag berätta....

Ibland kan det vara så simpelt som att man bara måste reda ut vart avloppsvattnet tar vägen när det rinner ut ur handfatet eller i vilket väderstreck som solen går upp och ner.

Ibland är det nått mer avancerat textilt bekymmer. Som att kläderna som man självmant valde kvällen innan, absolut inte går att ha på sig morgonen efter. Något om en söm som är felsydd eller en byxa som är för pösig. Ibland har även trycket på tröjan blivit för barnsligt även natten. Detta innebär att vi i vårt redan pressade tidsschema ska klämma in en garderobsinventering med tillhörande utprovning av den perfekta outfiten på morgonen.

Det här med dagens outfit har skenat iväg från noll till hundra sen hon började ettan. Från att ha varit totalt ointresserad av kläder och varje morgon lydigt tagit på sig det mamman lagt fram, så ska här nu diskuteras och divideras i det oändliga. (Varför gick inte vi igenom den här fasen i tre-fyraårsåldern som alla andra? Nä just det, för få hade vi sexton andra faser som vi gick igenom.)

Det är därför som jag med skräckblandad förtjusning ser fram emot overallsäsongen. Hon har själv valt att ha overall i vinter istället för jacka och byxa. Nöjd och glad.
Hon har själv fått titta på overaller på nätet och valt ut en overall och en fleecetröja som i hennes ögon va finast. Nöjd och glad.
Idag har vi hämtat ut paketet på posten och hon provade kläderna frivilligt. Nöjd och glad.
Nu väntar vi bara på vintern och kylan. Återstår att se om hon fortsätter att vara lika nöjd och glad....Lillskiten är också nöjd och glad över sitt val...

Kommentera inlägget här :