Stadsvandring

Vi vaknade i förmiddags och insåg att vi hade en helt oplanerad dag framför oss. Inga måsten och inga krav och inte en endaste tid som skulle passas....
Vad passar då bättre än att ge sig ut på lite storstadsäventyr...? Tydligen finns det massor med andra saker som passar bättre att göra om man är sju år, typ leka med kompisar eller spela på iPaden, men det togs det ingen hänsyn till idag. Efter att resultatlöst ha försökt locka med  glassmutor, gick vi över till hotmetoden. Och när inte ens det fungerade så fick de fruktansvärda föräldrarna helt sonika tvinga sjuåringen att följa med. Mutter mutter och halvdålig stämning i bilen.

Vi parkerade på Artillerigatan och så fort vi klivit ur bilen började sexåringen yra om att han mådde illa. Kräksjuka kommer sällan lämpligt va det enda jag kunde tänka på samtidigt som trettiosjuåringen fick bära sexåringen en bra bit. 

Men innan vi ens hunnit komma fram till första stoppet så började trettiosexåringen känna av den där koppen kaffe som hon drog i sig precis innan vi åkte. Det va bara att börja leta efter en toalett... Å när vi lyckades hitta en toa va det en överraskande lång kö men det va bara att vara tålmodig och vackert vänta. Det va någongång under den där väntan som sexåringen slutade klaga på sitt illamående. 

Sen efter många om och men va vi redo att upptäcka staden... Vi började med att köpa varsin stor glass till småfolket i Kungsträdgården. Vi satt i parken och tittade (och tjuvlyssnade) på folk. Sen promenerade vi ner mot slottet, tittade på vakterna på borggården. Vid det här laget hade sjuåringen blivit kissnödig och vi fick leta upp ytterligare en nerpressad offentlig toalett. Hua...
Vi tog svängen förbi riksdagshuset och jag fick visa dem Ellas gamla arbetsplats. Sexåringen konstaterar häpet "jag visste inte att hon va stadsminister innan hon blev pensionär". Nä det visste inte jag heller...

Vi fortsatte vår vandring via Drottninggatan, tittade på människor som spelade på instrument och på glas, skrämdes av statyer som plötsligt fick liv och tittade på souvenirer. Vi sneddade över Plattan och såg två poliser som arresterade en kille (mycket spännande). Med löfte om att de små skulle få gå på BR köpte vi oss lite tid på disigntorget, men efter mycket pill och många "nej, akta, va försiktig" så drog vi oss in i gallerian.

Sista stoppet blev på Dramatentrappan för att vila trötta ben en stund, innan vi till slut via Hovstallet orkade ta oss upp till bilen igen. Väl inne i bilen och fastspända blir sjuåringen arg som ett bi igen, varför? Jo för att vi inte köpte en till glass... Ge mej styrka säger jag bara!







🌸🌸🌸🌸🌸

Kommentera inlägget här :