Ordning & Reda

Hör vilka ljuvliga ord: Planering, struktur, ordning och reda... Det är som ljuv musik i mina öron, ljumma vindar mot min kind och som en hallonlakritsskalle i min mun.
Idag har Brandis och jag haft familjemöte. Kanske skulle barnen egentligen ha varit med för att det ska räknas som ett riktigt familjemöte, men vi valde faktiskt att passa på att prata medan de va ute och lekte. Det är ju faktiskt viktigt att man får lite lugn och ro när man har möte och viktiga beslut ska fattas. Barn och lugn och ro ha ha ha, vilket skämt.

Det här med familjemöte är vår nya grej och känns livsviktigt för att vi ska få vardagssysslor att gå ihop. Idag va det premiär och vi va så himla duktiga och beslutsamma. Vi plockade fram våra iPhones och skrev ner alla viktigheter i vår gemensammafamiljealmanacka. Allt är dokumenterat, inget går att missa. Livet kommer bli sååå lätt att leva nu, utan stress, svett och tårar...


Nu har vi skrivit middagslista för nästa vecka och gjort en Ica-lista. Vi har bokat tid för twinrix-vaccination, bokat in ett extra jobbpass och bokat in nästa veckas träningspass. Å så har vi noterat APT- möten, kräftskivor och lite andra nöjen.

Småfolket är ju fortfarande sommarlovslediga tillsammans med Brandis och fritidsaktiviteterna har inte startat upp än, så det blev en mjukstart i planeringen när vi slapp ta hänsyn till lämningar, hämtningar och skjutsningar. Annat blir det i september, då kör ju allt igång på riktigt. Fast troligtvis kommer vi ha hittat en sån fantastiskt bra struktur till dess, så det kommer bli easy peasy i alla fall...


Ordning och reda, pengar på fredag (eller barnbidraget kommer på onsdag va...?)

Kommentera inlägget här :