Skepp å hoj

Gårdagen spenderade vi på Sjöhistoriska museet. Höstlov och museibesök hör ihop på nått sätt, och det va första gången som jag va på Sjöhistoriska. I allafall som jag minns....

Att gå på museum med barn är ju lite speciellt då de inte alltid är så intresserade av själva utställningarna. Man får liksom kämpa lite för att de inte ska tappa tålamodet, och man kan glömma att stanna till och fördjupa sig vid någon monter.

På väg hem frågade jag vad de tyckte va roligast, å svaret blev inte helt oväntat.....

Pannkaksbuffén

Restaurangen serverade lunchbuffé som gick hem hos både stora och små. Fina grönsaker, röror, såser, kallskuret, gratäng, kyckling mm. Å inte att förglömma pannkakor med grädde, sylt, frukt, bär, maränger å sånt. Alla fyra va toppfylda efteråt :-)

Lekrummet

I källaren hade de inrett ett jättefint lekrum i skärgårdsstil. Eftersom Melina hade varit där tidigare så hade hon koll på att det fanns, men inga andra verkade hitta dit. Trots att det va fullt av barnfamiljer på museet, så hade vi lekrummet i stort sett för oss själva. Barnen hade hur kul som helst i båtarna och de små huset, och till slut va vi  tvungna att bryta leken för de tröttnade aldrig.






Skaparverkstan

Museets skaparverkstad var verkligen en dröm för pysselsugna ungar. Där fanns allt och i stora mängder... Med lite hjälp av sina föräldrar tillverkade Måns och Melina varsitt skepp med tillhörande pirater som det va mäkta stolta över. Efter nästan en och en halv timme va vi trots stora protester tvungna att avbryta den kreativa skaparprocessen för att bege oss hemåt.



Själv fastnade jag för tatueringsutställningen. Är det min begynnande medelålderskris som spökar mån tro, eller varför annars detta nya intresse för permanent kroppskonst? Det va i allafall intressent att ta del av tatueringstrender och få ett historiskt perspektiv på den...







⚓️ Skepp å hoj  ⚓️

Kommentera inlägget här :