Tandlös

Hej!
Jag ligger nerbäddad i soffan och tycker synd om mej själv. Idag har jag dragit ut en alldeles frisk och fin visdomstand, mest i förebyggande syfte. En enkel match sa min rara tandläkare Anna, på röntgenbilderna syntes tydligt två fina raka rötter. Bara dra och vicka lite så skulle tanden glida ut....

Tjena! Efter 30 minuters dragande och vickande fick de fylla på bedövningsdosen, och efter ytterligare 30 minuter hämtade de förstärkning och nya redskap.

När tanden så till slut äntligen "gled" ut såg Anna och sköterskan alldeles häpna ut. Det va inga "två fina raka rötter", tanden hade fyra rötter med hullingar :-/

Anna såg besviken ut när jag sa att jag ville behålla tanden, det va nämligen "den intressantaste tanden hon sett på länge". Jag förstod att hon också ville behålla den. "Å vilken kul tand..."

Som sagt, nu vilar jag. Jocke och Måns har åkt till centrum för att köpa värktabletter. Jag har ont, och det kommer bli värre. Bedövningen har inte släppt helt än.

Jag är ordinerad flytande kost, typiskt när pannkaka med sylt och grädde står på menyn ikväll.
En positiv sak. Jag behöver i alla fall inte ha nått dåligt träningssamvete. Jag får inte ägna mej åt något fysiskt ansträngande, eftersom det kan börja blöda :-)

Det va länge sen jag hade med tandfén att göra, men jag hoppas verkligen att hon är generös nuförtiden. Inte kan hon väl fortfarande köra med guldpengar? Det är ju ändå 2000-talet.

Imorgon på förskolan ska jag välja en vacker pärla att trä på tandtråden.

Kommentera inlägget här :